RED 2Nastavak filma „Red“ sa Brusom Vilisom premijerno 25. jula

Nastavak američkog filmskog hita „Red“ biće premijerno prikazan 25. jula u okviru manifestacije „Mens najt“ (Men’s Night) u bioskopima „Sinepleks“ u Beogradu i Kragujevcu, najavio je danas domaći distributer „Milenium Film i Video“.
„Red 2“ je akciona komedija o penzionisanim agentima CIA, a glavne uloge ponovo tumače Brus Vilis i Džon Malkovič.
U režiji Dina Parisota, po scenariju Džona i Erika Houbera, igraju i Meri-Luiz Parker, Helen Miren, Entoni Hopkins, Ketrin Zita-Džons, Brajan Koks…
Prema sinopsisu, bivši tajni agent CIA Frenk Moziz (Vilis) okuplja svoj neverovatni tim operativaca u svetskoj potrazi za nestalom smrtonosnom napravom nove generacije, koja može da promeni raspodelu svetske moći.
Da bi uspeli u tome, moraće da se suoče sa vojskom opasnih ubica, nemilosrdnih terorista i vladinih zvaničnika, žednih moći, koji žele da se dokopaju tehnološki naprednog super-oružja.
Misija odvodi Frenka i njegovu šaroliku skupinu u Pariz, London i Moskvu. Nadmašeni u broju ljudi i oružju, oslanjaju se na svoju lukavost, veštine „stare škole“, kao i jedni na druge dok pokušavaju da spasu svet i pritom prežive.
Uoči projekcije filma „Red 2“ ekskluzivno će biti prikazan prvi srpski profesionalni akcioni „stop-motion“ film „Dži Aj Džo: Dve kule“ (G.I. Joe) koji je inspirisan igračkama iz istoimene kolekcije. Autori su studenti master studija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu koji su film snimili u sopstvenoj produkciji, u režiji mladog reditelja Nemanje Vojinovića.
Kvalitet tog filma prepoznali su i međunarodni festivali na kojima se očekuje prikazivanje u toku naredne sezone, a među prvima biće već krajem ovog leta ugledni internacionalni festival u Montrealu.

Povezana vest:  Razvode li se Džoni Dep i Vanesa Paradi?