bir-fest 2013„Dexter“ pobednik konkursa za demo grupe Belgrade Beer Festa

Na ovogodišnjem konkursu za demo bendove Belgrade Beer Festa, pobedila je grupa „Dexter“, čija je pesma „Heroj iz potrebe“ osvojila 7.927 glasova na zvaničnoj Fejsbuk strani festivala.
Kao nagradu bend dobija nastup na ovogodišnjem festivalu piva, koji će biti održan od 14. do 18. avgusta na Ušću.
Na konkursu koji je trajao dve nedelje učestvovalo je 85 bendova, koji su zajedno sakupili preko 43.000 glasova, čime je oboren prošlogodišnji rekord i po broju prijavljenih bendova, i po broju posetilaca Fejsbuk stranice koji su glasali. Belgrade Beer Fest na ovaj način već treću godinu za redom pruža šansu mladim neafirmisanim bendovima da nastupe u uslovima jednakim onima koje imaju i veliki svetski bendovi, navodi se u saopštenju organizatora festivala.
Grupu „Dexter“ osnovali su Aleksandar Božinović (vokal) i Ivan Vukadinović (gitara) poeetkom 2012. godine. Pošto su se stvari zahuktavale, a melodični rifovi i kvalitetni tekstovi nailazili na brojne pozitivne kritike, osnivači shvataju da je vreme da se u bend dovedu klavijaturista (Nemanja Stefanović – Pike), basista (Nikola Pavlović – Bimba) i bubnjar (Janko Dunčić).
Kao i prethodnih godina, glavni aduti festivala su odlična atmosfera, muzički program koji predstavlja najbolje izvođače iz regiona i široka ponuda pivskih brendova, uz tradicionalno besplatan ulaz.
Za deset godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5,5 miliona ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa i predstavljeno 90 brendova piva.
Društveno odgovorne kampanje, čiji je fokus očuvanje životne sredine, svake godine su važan deo festivala.

Povezana vest:  Britanski spektakl u čast Majka Džeksona sutra u Beogradu