vulverin 2013 2

„Vulverin“ zaradio samo 55 miliona dolara u SAD

Nastavak priče o najpoznaijem Iks-men junaku – Vulverinu zaradio je tokom prvog vikenda prikazivanja u svetu 86 miliona dolara, a u Americi samo 55 miliona, piše danas sajt „Wrap“.
„Vulverin“ reditelja Džejmsa Mengolda dominirao je na američkoj listi gledanosti tokom vikenda, ali 55 miliona dolara je najniža zarada tokom prvog vikenda prikazivanja za jedan film iz serijala o Iks-men herojima. 
To je svakako izneverilo očekivanja distributerske kuće „Fox“, iako je na svetskim blagajnama ostvaren odličan start, najbolji od kada traje popularna franšiza.
Nastavak avantura Džekmenovog junaka nije se ni približio zaradi filma „Iks-men početak: Vulverin“ iz 2009. godine koji je za prva tri dana prikazivanja zaradio 85 miliona dolara.
Prema pisanju sajta, „Vulverin“ bi mogao da bude film sa najmanjom zaradom na domaćem terenu, među šest ostvarenja iz Iks-men serijala, s obzirom da je „Iks-men: Prva klasa“ startovao u SAD-u sa 55,1 miliona dolara 2011. godine, a prvi film pod nazivom „Iks-men“ 2000. sa 54,4 miliona.
„Fox“ je očekivao da će film za tri dana zaraditi bar 65 miliona u SAD gde ima 3.924 bioskopa, od toga 3.063 sa 3D tehologijom.
„Vulverin“ je proteklog vikenda prikazan u 126 zemalja i zaradio 86 miliona, što je najbolji inostrani start za „Iks-men“ film ikad, a sa ukupnom zaradom od 141 milion dolara prevazišao je budžet od 115 miliona dolara.
Holivudski visokobudžetni filmovi u poslednje vreme čak 70 procenata svoje zarade ostvaruju van granica SAD, a u slučaju „Vulverina“ mnogo se očekuje od distribucije u Kini i Japanu.
Još uvek nije poznat datum početka distribucije u Kini, dok će u japanskim bioskopima biti od 13. septembra. Film je najvećim delom i sniman u Japanu sa tamošnjim zvezdama kao što su Tao Okamoto, Rila Fukušima i Hirojuki Sanada.

Povezana vest:  Uz vatromet i fanfare počeo 48. “Sofest”