NeuroBEND NEURO, PROŠLOGODIŠNJI POBEDNIK JELEN DEMOFESTA, PRVI NA MTV LISTI DOMAĆICA

Banjalučki bend Neuro, prošlogodišnji pobednik Jelen Demofesta, od ove nedelje se nalazi na prvom mestu jedine regionalne muzičke liste – MTV Domaćica. Bend je kao nagradu za osvojeno prvo mesto na Demofestu između ostalog osvojio i snimanje spota u produkciji MTV-ja i ovaj video je 8. jula bio prvi put prikazan u okviru MTV Premijere. Posetioci regionalnih MTV sajtova i društvene mreže Twitter koristeći #MTVdomacica su glasali i zahvaljujući njima bend Neuro se za manje od mesec dana probio na prvo mesto najcenjenije muzičke liste u regionu.
„Za samo godinu dana prešli smo put od tamo nekog demo benda iz Banjaluke do nosioca prvog mesta najvažnije top liste u regionu. Kako? Radom, trudom i upornošću. Od samog početka vodila nas je želja da svoju muziku predstavimo ljudima na najbolji mogući način i da uživamo u tome. Ta želja nas vodi i danas, kada smo i više nego željni opravdavanja statusa koji smo dobili. Konačno se pojavio neko ko je uspeo da bar na neko vreme ozbiljniju medijsku pažnju, sa drugih regionalnih centara, skrene na banjalučku scenu, a nama je drago da smo to baš mi, Neuro, bend koji je na početku karakterisan na razne načine i koji je ovim albumom prilično uzdrmao stavove nekih nevernih Toma. Nadovezavši se na niz kvalitetnih izdanja drugih bendova i njihovih lokalnih i regionalnih koncerata, ovo je još jedan dokaz da se banjalučka scena probudila te da zaslužuje mnogo više pažnje i medijskog prostora u regionu, s obzirom da je poslednje dve decenije bila skoro potpuno ignorisana. Na sreću, baš MTV je među prvima od regionalnih medija koji je uvideo ovu činjenicu, a nadamo se da će ga pratiti i ostali.
Veliku zahvalnost dugujemo organizaciji Demofesta i agenciji Aquarius koji su nas podržavali u svim našim aktivnostima oko pripreme albuma i koji su učinili sve da njegova nedavna promocija tokom Jelen Demofesta 2013 bude na najvišem nivou. Oni su zapravo sve ovo i omogućili. Ne smemo zaboraviti ni podršku uprave grada Banja Luka, koja nam je, nakon pobede, obezbedila sredstva za kupovinu opreme, koja nam je nedostajala pred ulazak u studio. Imali smo i odličnu saradnju sa uglavnom lokalnim medijima. Za stvaranje samog albuma „Zvuci ćutanja“ ogroman je značaj angažmana i predanosti našeg koproducenta Dejana Vučkovića i znanja koje je on doneo u naš grad. Posebno hvala našim kolegama muzičarima koji su stali uz nas i podržali nas, bilo stiskom ruke, bilo posuđivanjem opreme za vreme snimanja, a toga je bilo mnogo.
Za kraj, mislim da svi treba da budemo svesni činjenice da smo, uopšte gledano, mi na Balkanu, jedno veoma malo i usko tržište i da u svojim sredinama jedni na druge ne smemo da gledamo kao na konkurenciju. Moramo se držati zajedno, svi mi iz oblasti kulture, počevši od muzičara pa sve do vajara, filmskih radnika i glumaca. Moramo da naučimo da podržavamo jedni druge, a ne da se podsmevamo nečem neuspehu da bi opravdali sopstveni. Moramo da naučimo da slušamo jedni druge. Neka ovo bude inspiracija i narednim učesnicima Demofesta, ali i drugih sličnih takmičenja,“ rekli su članovi benda Neuro.
Najboljih 20 regionalnih video spotova iz cele Adria regije okupljenih u listu Domaćica premijerno možete da gledate nedeljom u 18:00 i reprizno ponedeljkom i četvrtkom od 12:10. Svake nedelje za svoje omiljene bendove u proseku glasa vise od 10,000 fanova, dok je stranica MTV Domaćica najposećenija na MTV web sajtu sa preko 250,000 pregleda i sa preko 200 ostavljenih komentara nedeljno, a kako bi se glas vernih fanova još jače čuo, od nedavno je omogućeno glasanje i davanje predloga i putem Twitter društvene mreže koristeći #MTVdomacica hashtag.
Na ovogodišnjem, šestom po redu Jelen Demofestu treće mesto pripalo je makedonskom sastavu „Smoke Shakers“. Titulu vicešampiona je dobio bend hvaljen i od strane sopstvene konkurencije, „Kontradikshn“ iz Slovenije, dok su pobednici šestog „Jelen Demofesta“ i najbolji demo bend regije su postali psihodelični punk blueseri iz Sinja pod nazivom „M.O.R.T.“, koji su osvojili snimanje albuma, kao i jednog spota u MTV produkciji.

Povezana vest:  Još malo karata za "Prljavo Kazalište"!