Poslednja vecera 1Film „Poslednja večera“ od danas u bioskopima

Film „Poslednja večera“ reditelja Čuana Lua od danas je na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, saopštio je distributer „MegaKom film“.
Istorijski spektakl, koji na veran i uzbudljiv način prikazuje jedan od najvažnijih perioda u istoriji Kine, prati pad dinastije Kvin i uzdizanje dinastije Han.
Film govori o borbi za prevlast između dve dinastije u Kini u trećem veku pre nove ere i zasnovan je na novim arheološkim i istorijskim pronalascima.
-Mnoga kineska ostvarenja istorijske tematike prikazuju divne scene i opčinjavajuće kostime, ali ono što se zapravo dešavalo u istoriji pre nekoliko hiljada godina nije bilo tako. Želeo sam da prikažem istoriju kakva jeste i ono što se zaista dogodilo – objasnio je reditelj, koji je sa stručnim timom detaljno proučavao istorijske izvore kako bi verno prikazao kostime, oružje, običaje i način ratovanja.
Čuan Lu je jedan od najpoznatijih kineskih reditelja i scenarista. Sa prva dva filma za kratko vreme stekao je popularnost, a za film „Kekexili: Mountain Patrol“ (2004) osvojio je na filmskom festivalu u Tokiju nagradu za najbolji film i specijalnu nagradu žirija.
U njegovom novom ostvarenju glavne uloge tumače Je Liu, Daniel Vu, Čen Čang i drugi.

Povezana vest:  SNEŽNA KRALJICA OD ČETVRTKA U BIOSKOPIMA