Instrumenti smrti Grad kostijuAkcije, komedije i horori u septembru u bioskopima

Repertoar domaćih bioskopa tokom septembra obogatiće filmovi „Instrumenti smrti: Grad kostiju“, „2 pištolja“, „Apokalipsa u Holivudu“, „Prizivanje zla“, „Zatvorenici“ i „Rizična igra“, najavili su distributeri.
Radnja filma „Instrumenti smrti: Grad kostiju“ Haralda Zvarta, koji će se prikazivati od 5. septembra, odigrava se u savremenom Njujorku, gde Kleri Frej, naizgled obična tinejdžerka, otkriva da je potomak loze Lovaca na senke, tajnog reda mladih poluanđela, ratnika, zarobljenih u drevnoj borbi za spas sveta od demona.
Već je zakazano snimanje nastavka, a glumačku ekipu čine Lili Kolins, Džejmi Kembel Bauer, Lina Hedi, Robert Šiham, Džonatan Ris Majers, Ajdan Tarner, Kevin Zigers.
Od 12. septembra publika će gledati akciju „2 pištolja“ Baltazara Kormakura, u kome Oskarom nagrađen Denzel Vošington i Mark Valberg igraju dvojicu operativaca u zajedničkoj misliji, pri čemu nijedan ne zna za ovog drugog da je federalni agent na tajnom zadatku.
Agent za narkotike Bobi Trenč i agent obaveštajne službe Markus Stigman nerado su upućeni jedan na drugog kao članovi narko bande i kada pokušaju da se infiltriraju u meksički narko klan, akcija počinje.
„Apokalipsa u Holivudu“ u režiji Evana Goldberga i Seta Rogena, sa Rogenom, Emom Votson, Džejmsom Frankom i Džonom Hil u glavnim ulogama, biće na repertoaru srpskih bioskopa od 19 septembra.
U fokusu ove komedije je avantura šest prijatelja zatečenih u kući, posle serije veoma čudnih događaja, a zalihe koje nestaju prete da razore njihovo prijateljstvo.
„Zatvorenici“ Denisa Viljenueve takođe stiže u bioskope 19. septembra. Hju Džekmen, Džejk Džilenhal, Terens Hauard, Viola Dejvis igraju u priči o Doverovima i Birčovima koji preuzimaju pravdu u svoje ruke kako bi pronašli svoje kidnapovane ćerke.
Horor „Prizivanje zla“ Džejmsa Vana baziran je na istinitom događaju.
Reč je o zastašujućoj priči o renomiranim, istražiteljima paranormalnog, Ed i Loren Varen, koji su pozvani da pomognu porodici koju na izolovanoj farmi terorišu duhovi.
U filmu, koji publiku očekuje od 26. septembra, igraju Vera Farmiga, Patrik Vilson, Ron Livingston, Lili Tejlor.
Glavni junak filma „Rizična igra“ Breda Furmana, Riči odlazi u Kostariku, verujući da je prevaren, da se suoči sa onlajn kockarskim tajkunom Ajvanom Blokom, zaslepljen njegovim obećanjem o velikom bogatstvu sve dok FBI ne pokuša da ga netera da im pomogne u hvatanju Bloka.
Film će se prikazivati od 26. septembra, a glavne uloge tumače Ben Aflek i Džastin Timberlejk.

Povezana vest:  Žestoki Marvelovi „Osvetnici“