RW ARENA 2012 001Rodžer Voters sutra u Kombank areni

Koosnivač kultnog benda „Pink Floyd“, Rodžer Voters nastupiće sutra u Kombank areni sa produkcijom „The Wall“.
„The Wall“ je, prema rečima organizatora, vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada viđeno. „To je koncert, predstava, film, putovanje kroz vreme, vizuelno i muzičko iskustvo“, stoji u najavi Arene.
Audio-vizuelno remek delo o otuđenju i transformaciji biće izvedeno u celini sa bendom i jedinstvenom umetničkom produkcijom.
Do sada je prikazan 192 puta širom sveta pred više od 3,3 miliona obožavalaca čime se našao među najuspešnijim turnejama u istoriji roka.
Pre 2010. godine „The Wall“ produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem.
Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da će „The Wall“ inspirisati i nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom.
„The Wall“ je turneja sa najvišom zaradom u protekle tri godine (2010, 2011, 2012), prema godišnjoj ukupnoj zaradi objavljenoj u stručnim magazinima „Pollstar“ i „Billboard“.
Na prestižnoj dodeli nagrada „Pollstar Music Industry 2011“ u Los Anđelesu, na osnovu glasova predstavnika muzičke industrije, „Roger Waters – The Wall live“ osvojio je dva najviša priznanja – „Major Tour of the Year“ (Najveća turneja godine) i „Most Creative Stage Production“ (Najkreativnija scenska produkcija).
Naredne godine „The Wall“ je osvojio ista priznanja, a proglašen je i najpopularnijom evropskom turnejom godine od strane evropskih promotera na „International Live Music Conference“ u Londonu.
Originalna produkcija „The Wall“ iz 1980. godine izvedena je u celosti samo 29 puta tokom turneje benda „Pink Floyd“ u cilju promovisanja albuma, i jednom u Berlinu na proslavi pada Berlinskog zida.
Osim što je izrazio želju da upozna ratne vojne invalide, Voters je poslao molbu da mu se na sceni Kombank arene pridruže deca iz Srbije.
Sa Votersom će nastupiti deca iz „Prihvatilišta“, uzrasta od 10 do 15 godina. Zajedno će izvesti pesmu „Another Brick in the Wall (Part II)“.
Ulaznice za koncert u Srbiji su najjeftinije na celoj turneji i kreću se od 3.900 do 7.500 dinara.

Povezana vest:  Remasterizovana diskografija grupe Led Zeppelin na Deezeru