frompariswithlove_posterFilm „Iz Pariza sa ljubavlju“ od 15. aprila u bioskopima
Akcioni triler „Iz Pariza sa ljubavlju“ (From Paris With Love), francuskog reditelja Pjera Morela, od 15. aprila biće na redovnom repertoaru bioskopa Roda, Ster sinemas, Doma sindikata i Tuckwooda, najavio je danas distributer Milenium film.
Morel je 2000. debitovao kao snimatelj u prvom filmu Ričarda Berija „L’Art (delicat) de la seduction“ i radio na filmovima „Transporter“, „Something’s Gotta Give“, „Unleashed“, „Ljubav i ostale katastrofe“, „Taksi 4“, „Artur i Minimoji“, da bi u ulozi reditelja debitovao 2003. sa filmom „Okrug 13“, nakon kojeg je 2008. usledio film „96 sati“.
Glavne uloge u svom novom ostvarenju o specijalnom agentu kome u anti-terorističkoj misiji pomaže potpuno neiskusni agent poverio je Džonu Travolti i Džonatanu Ris- Mejersu.
Prema sinopsisu lični sekretar ambasadora SAD-a u Fancuskoj, Džejms Ris (Majers) ima zavidan život u Parizu i prelepu devojku Francuskinju, ali njegova prava strast je njegov dodatni posao CIA operativca nižeg stepena.
Sve što Džejms želi jeste da postane pravi agent i vidi malo prave akcije. Kada mu ponude prvi značajniji zadatak, ne može da poveruje koliko mu se posrećilo, sve dok ne upozna svog novog partnera, specijalnog agenta Čarlija Veksa (Travolta) – lakog na okidaču, podrugljivog, razuzdanog agenta koji je poslat u Pariz da zaustavi napad terorista.
Veks vodi Džejmsa u vratolomnu akciju kroz parisko podzemlje koje tera Džejmsa da sanja o povratku na kancelarijske zadatke, ali kada Džejms otkrije da je meta iste kriminalne grupe koju pokušavaju da uhvate, shvata da nema povratka i da mu je Veks, možda, jedina nada da preživi narednih 48 sati.
Povezana vest:  Film „Nečista krv – Greh predaka” prikazan na Festivalu glumačkih ostvarenja – Filmski susreti u Nišu, sutra premijera u Beogradu