braca_filmFilm Džima Šeridana Braća od 15. aprila u bioskopima
Film „Braća“ irskog reditelja Džima Šeridana od 15. aprila biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavljeno je iz beogradske distributerske kuće MegaCom.
Film koji je beogradsku premijeru imao na filmskom festivalu Fest u februaru, predstavlja rimejk istoimene drame danske rediteljke Suzane Bir, snimljene pre samo nekoliko godina.
U toj porodičnoj drami o odnosu dva brata, od kojih jedan odlazi u rat u Avganistanu, glavne uloge tumače Natali Portman, Tobi Mekgvajer i Džejk Džilenhal.
Sem i Tom su braća koja se potpuno razlikuju. Stariji Sem oženjen je devojkom koju voli od srednje škole, dok mlađi Tom tek što je izašao iz zatvora.
Kada Sem nestane u misiji u Avganistanu, Tom pokušava da pomogne njegovoj porodici, preuzimajući ulogu svog brata i pronalazeći u sebi novi osećaj odgovornosti. U međuvremenu se zbližava sa Semovom suprugom.
Uz osećaj privlačnosti, oboje počinje da muči i osećaj krivice. Taj osećaj postaje još jači kada se Sem iznenada vrati kući i suoči s promenama koje su se desile dok je bio odsutan.
Povezana vest:  Sinu Majkla Daglasa pet godina zatvora