na_slovo_na_slovoMjuzikl po dečjoj seriji Na slovo na slovo od 17. aprila
Mjuzikl „Na slovo na slovo“, rađen po TV seriji za decu iz doba bivše SFRJ, predstavlja pokušaj da se vrednosti generacija odraslih u tim vremenima prenesu sadašnjoj deci, izjavio je danas režiser predstave Darijan Mihajlović.
Ovaj mjuzikl će premijeru imati 17. aprila u beogradskom Pozorištu na Terazijama, gde je danas održana konferencija za novinare, a kako je Mihajlović tom prilikom rekao, prvih 10 predstava biće izvedeno u terminu od 19.30, koji je prilagođen i roditeljima i deci.
Mihajlović je u izjavi za agenciju Beta ocenio da je mjuzikl, koji je rađen prema tekstu Duška Radovića, vrlo uspeli pokušaj da se „tečna nostalgija i duh kultne TV serije Radiotelevizije Beograd približe današnjoj deci“.
Međutim, prema njegovim rečima, predstava „Na slovo na slovo“ nije namenjena samo deci, već i odraslima, a originalna serija je i danas vrlo popularna, o čemu svedoči gledanost brojnih video klipova iz nje koji su postavljani na „YouTube“.
Scenario Duška Radovića za seriju je adaptirao je Vladimir Andrić, a originalnu muziku koju je napisao Miodrag Ilić Beli (1921-1971), a po kojoj je serija naročito bila upamćena, orkestriraće sinovi ovog kompozitora, Sanja i Dragan Ilić.
Sanja Ilić je autor etno projekta „Balkanika“, dok je Dragan Ilić poznat po radu s rok grupom „Generacija 5“.
Ulogu Miće, koju je u seriji igrao Milutin-Mića Tatić (1923-1991), u mjuziklu će preuzeti Svetislav-Bule Goncić, a Mićin partner, lutak Aćim, pretvoren je u živog dečaka, u čijoj će se ulozi iz večeri u veče smenjivati Raslav Sekulović i Mateja Vukašinović.
Tetka Lolu igra Mina Lazarević, Paju Slobodan-Boda Ninković, Ostoju Miroljub Turajlija, Morskog Vuka Duško Radović, Lafa Slobodan Stefanović, a Lošku Snežana Jeremić.
Koreografkinja je Sonja Lapatanov, a njena pomoćnica Milica Cerović. Kostimograf je Ivana Vasić, scenograf Aleksandar Denić, dok će orkestrom dirigovati Vojkan Borisavljević.
Povezana vest:  Trupa Jasmine Vardimon na Beogradskom festivalu igre