Instrumenti smrti Grad kostijuFilm „Instrumenti smrti: Grad kostiju“ od 05. septembra u svim bioskopima!

Film „Instrumenti smrti: Grad kostiju“ Haralda Zvarta od sutra će se naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.
Ovaj film je rađen prema istoimenom prvom delu serije romana Kasandre Kler u izdanju „Čarobne knjige“, koji je pre novinarske projekcije predstavljen u bioskopu „Takvud“.
„Čarobna knjiga“, izdavač koji se specijalizovao za žanr fantastike u svim mogućim oblicima i zahvaljujući kome smo čitali serijale „Vampirski devnici“, „Prava krv“, Tolkina, En Rajs…, objavio je i urbano fantastični serijal „Instrumenti smrti“ Klerove koji je ponovo popularan.
Roman, objavljen 2007, odmah je postao bestseler hraneći se histerijom koju je izazvao „Sumrak“ Stefani Majer.
Radnja filma smeštena je u savremenom Njujorku, gde Kleri Frej, naizgled obična tinejdžerka, otkriva neobičnu istinu o sebi. Ona je potomak loze Senolovaca, tajnog reda mladih polu-anđela, ratnika, zarobljenih u drevnoj borbi za spas našeg sveta od demona.
Nakon što joj je majka misteriozno nestala, Kleri je primorana da se pridruži Senolovcima, koji je upoznaju sa opasnostima „druge strane“ Njujorka, mestom nazvanim Podzemni Svet u kome vladaju demoni, vešci, vampiri, vukodlaci i druga smrtonosna stvorenja.
Film je snimljen po prvoj knjizi serijala Kasandre Kler, koji se našao na prvom mestu Njujork Tajms liste bestselera serijala namenjenoj mladim čitaocima i na pomenutoj listi se nalazi skoro dve godine.
Svakako će to biti i uzbudljiv filmski serijal, jer je već potvrđeno snimanje drugog nastavka.
Film je nedavno imao svetsku premijeru i pokazao se, i pored osrednjih kritika na račun tanušne priče, dovoljno uspešnim na blagajnama da se iduće godine krene sa snimanjem drugog dela serijala.
U glavnim ulogama su Lili Kolins, Džejmi Kembel Bauer, Lina Hedi, Robert Šiham, Džonatan Ris Majers.

Povezana vest:  Počela prodaja karata za ljubavni film godine, poklonite „Jorgovane“ za Dan zaljubljenih