jesen_u_mojoj_uliciAzijska premijera filma Jesen u mojoj ulici
Film novosadskog reditelja Miloša Pušića „Jesen u mojoj ulici“ imaće svoju azijsku premijeru na Festivalu filma u Singapuru, 20. aprila, saopštila je danas producentska kuća „Altertajz“ (Altertise).
Film će potom biti prikazan u maju na Najse-Film (Neišefilm) festivalu u Nemačkoj, a potom i Hagu na holandskoj ediciji Sarajevo film festivala.
„Jesen u mojoj ulici“ govori o Promaji i Kučetu, 20-godišnjacima koji besmisleno provode dan u jednom od zabačenih predgrađa Novog Sada.
Tražeći novac da prvi put posle osnovne škole odu na more, provode gledaoca kroz podsvet naselja Detelinara i kroz pravu sliku dela društva izgubljenog u tranziciji.
Uprkos tome što sve ukazuje da će to biti samo još jedan jesenji dan, na ovom naizgled bezazlenom putu dogodiće im se trenutak koji će zauvek izmeniti njihove živote
U filmu igraju Filip Đurić, Nikola Spasojević, Milica Trifunović, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Jelica Bjeli-Hadžić, Aleksandar Đurica, Nikola Ristanovski, Novak Bilbija, Mihajlo Badža Pleskonjić, Laza Radu, Vlada Grbić.
Film je prošle godine dobio Specijalnu nagrada žirija u selekciji „Nacionalna klasa“ novosadskog festivala „Sinema siti“ (Cinema City), za predstavljanje novog talasa u srpskoj kinematografiji.
Nagrada za najbolju fotografiju na istom festivalu pripala je Aleksandru Ramadanoviću, direktoru fotografije filma.
Reditelj Miloš Pušić diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Radio je u pozorištu i na filmu. Prvi kratki igrani film „Uspavanka za dečaka“, prikazan je na više od 30 festivala kratkog filma širom sveta i na njima je osvojio više nagrada.
Zvanični sajt filma „Jesen u mojoj ulici“, koji nikada nije imao redovnu bioskopsku distribuciju u Srbiji, nalazi se na internetskoj adresi http://jesenumojojulici.com/.
Povezana vest:  Pogledajte trejler filma “Ta luda ljubav”!