goran_stevanovic_trener_partizan_fudĐuričić presrećan, Stevanović krivi Japan

Trener Vojvodine Milan Đuričić rekao je da se mnogo raduje posle današnje pobede nad Partizanom od 3:1 u polufinalu kupa, a bio je i samouveren pred finale.

-Ovo je velika radost za nas. Vojvodina je četvrti put u finalu kupa i ubeđen sam da ćemo ga osvojiti. Znali smo da je Partizan u problemima. Ljubomir Fejsa je jedan od njihovih najznačajnijih igrača, a (Mladen) Krstajić je verovatno najbolji defanzivac u ligi. Tu smo videli svoju šansu. Zatvorili smo i Marka Lomića i zasluženo smo pobedili – rekao je Đuričić novinarima.
Vojvodina će u finalu 5. maja igrati protiv Crvene zvezde.
-Pobedićemo i Zvezdu. Protiv njih smo u prvenstvu izgubili, a imali smo više šuteva ka golu i veći posed lopte, a posle su oni pričali bajke da su odigrali vanserijski. Sada im kažem da ćemo i njih pobediti – rekao je trener Vojvodine.
Partizan je pretrpeo još jedan težak udarac u sezoni, a trener Goran Stevanović rekao je da je ovo plod „rušenja“ njegovog kluba.
-Rušili su Partizan osam meseci i večeras su to i uspeli. Odgovorno tvrdim da bi Partizan bio u finalu kupa i da bi u prvenstvu zaostajao samo dva boda da nam šestorica igrača nisu išla u Japan. Namerno izbegavam da pričam previše o utakmici, jer ono što se večeras desilo je samo rezultat svega toga – rekao je Stevanović.
Reprezentacija Super lige Srbije igrala je prošle nedelje prijateljsku utakmicu protiv Japana u gostima, a u sastavu ekipe bila su šestorica prvotimaca crno-belih, o čemu se u medijima i javnosti vodila velika polemika.
-Nismo zbog problema sa povredama mogli da počnemo sa dvojicom napadača, što je Vojvodina znala da iskoristi. Jednostavno, nismo imali nikoga ko bi igrao presing. Tvrdim i dalje da imamo najkvalitetnije igrače u ligi i najviše mi je njih žao, što su srušeni na ovakav način – rekao je trener Partizana.
Stevanović je i pre meča bio pod pritiskom zbog slabijih rezultata, a navijači su ga večeras ispravili povicima „Plavi, odlazi“.
-Teško mi je u ovom trenutku, jer sam ja dete ovog kluba. Poštujem zahteve navijača. Ako treba, sešću sa upravom da nađemo najbolje rešenje. Uradiću sve u interesu Partizana – rekao je Stevanović.

Povezana vest:  FIFA odbila Šimunićevu žalbu i potvrdila suspenziju