sinemanija„Enderova igra“ otvara 21. Sinemaniju

Na 21. reviji Sinemanija, od 30. oktobra do 3. novembra u velikoj dvorani Centra „Sava“ (SC), biće premijerno prikazano devet najnovijih filmova, u organizaciji distributerske kuće „Tak vižn“.
Program obuhvata najrazličitije žanrove – komedije, drame, trilere, akcije, rekla je danas na konferenciji za novinare urednica filmskog programa SC Jelena Stošković.
PR „Taka“ Mina Lukić najavila je da će svi ovi hitovi, ostvarenja najboljih glumaca i nagrađivanih reditelja uskoro biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji.
Sinemaniju svečano otvara naučno-fantastična avantura i akcija „Enderova igra“ južnoafričkog reditelja Gevina Huda. U uzbudljivoj ekranizaciji istoimenog romana na temu spasavanja sveta igra i Harison Ford. Projekcija na Sinemaniji biće dva dana pre američke premijere tog filma.
Na zatvaranju će biti prikazana krimi-komedija u režiji francuskog sineaste Lika Besona „Malavita“ sa Robertom De Nirom, Mišel Fajfer i Tomi Li Džonsom u glavnim ulogama. To je duhovita priča o mafijaškoj porodici koja se u okviru zaštite svedoka seli u miran grad u Francuskoj.
Na programu je i rimejk horora „Keri“ iz 1976. godine. U novoj verziji devojku sa nadprirodnim moćima igra Kimberli Pirs, a njenu dominantnu majku Džulijen Mur.
Pažnju privlači i film Bila Kondona „Tajne petog staleža“ – istinita priča o aferi Vikiliks. Lik Džulijena Asanža predstavlja sve popularniji britanski glumac Benedikt Kamberbač.
Dramu „Kapetan Filips“, sa Tomom Henksom u naslovnoj ulozi, režirao je Pol Gringras na osnovu istinitog događaja iz 2009. godine kada su somalijski pirati oteli jedan američki brod.
Poznati glumac Džozef Gordon Levit debituje kao reditelj sa komedijom „Don Džon“, u kojoj i igra uz Skarlet Johanson, a tema je rat među polovima u modernom svetu.
Na programu su i policijski krimić „Prljavo“ Džona S. Bairda, triler o detektivu na Aljasci „Zločin u ledu“ Skota Vokera i akcioni film „Plan bekstva“ Mikalea Hafstroma, u kojem igraju stare zvezde tog žanra Silvester Stalone i Arnold Švarceneger.
Revija Sinemanija obično je nudila znatno više filmova, kao i reprizne programe.
Lukićeva je izjavila da je ove godine broj istina manji, ali da kvalitet neće odudarati od ranijih revija. Ona je dodala da je „Tak“ uputio poziv na saradnju svim distributerima, a odazvali su se „Taramaunt“, „Milenium“ i „Deksim“.
Cena karata je 350 dinara. Projekcije će biti od 19h i od 21,30 sati, bez repriznih termina.

Povezana vest:  Za Za Gabor ponovo hospitalizovana