Teofilovici & Tadic 1Koncerti braće Teofilović u Mađarskoj, BiH i Rumuniji

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Teofilović, u okviru projekta „Ritam identiteta: tradicionalna srpska muzika kao čuvar kulturnog identiteta“ održaće tri koncerta u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji.
Projekat namenjen Srbima u regionu i onima koji žele da se upoznaju sa tradicionalnom srpskom muzikom realizuje Centar za društveno ekonomski razvoj uz podršku Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.
Kako je najavio organizator, u okviru projekta čiji je osnovni cilj očuvanje i jačanje kulturnog i etničkog identiteta Srba u regionu putem vrhunske tradicionalne muzike braća Teofilović održaće koncerte 19. oktobra u Mađarskoj, 25. oktobra u Bosni i Hercegovini i 1. novembra u Rumuniji.
Koncert na Sceni Srpskog pozorišta u Mađarskoj održaće se kao deo proslave 40 godina postojanja i rada Srpskog kulturnog kluba u Budimpešti.
Braća Teofilović u Bosni i Hercegovini održaće koncert u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a u Rumuniji u Svečanoj dvorani muzičke gimnazije „Jon Vidu“ kao deo programa „Dani srpske kulture u Temišvaru“.
Koncertom braće Teofilović 1.novembra biće otvorena ova najznačajnija kulturna manifestacija Srba u Rumuniji i jedno od najznačajnijih predstavljanja srpske kulture u istočnoj Evropi.

Povezana vest:  OSMA PREMIJERA STUDIO CENTRA, „MI DECA SA STANICE ZOO“ , po knjizi Kristijane F.