tim roth

Tim Rot igra predsednika FIFA Sepa Blatera

Britanski glumac Tim Rot igraće Sepa Blatera, predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA), u filmu o moćnoj sportskoj organizaciji.  Film, čiji je radni naslov „F2014“, snimaće se u Francuskoj, Brazilu i Azerbejdžanu, a pored Rota će u njemu igrati i čuveni francuski glumac Žerar Depardije, u ulozi Žila Rimea, jednog od osnivača i najdugovečnijeg predsednika FIFA.
Film će početi da se prikazuje u bioskopima iduće godine, u kojoj FIFA obeležava 110.godišnjicu od osnivanja i u kojoj se održava Svetski kup. 
U video snimku koji je postavljen na vebsajtu Svetske fudbalske federacije, Blater izjavljuje da je izbor Rota „odličan“, te da on i glumac imaju „zajedničke kvalitete“. 
Švajcarac, koji je na čelu FIFA od 1998. godine, bio je upleten u seriju skandala, uključujući za korupciju. 
Godine 2004, najoštrije je kritikovan zbog predloga da žene fudbaleri nose tesnije šortseve i kraće dresove kako bi privukle više gledalaca, a 2011. je tvrdio da nema rasizma u fudbalu i da se rukovanjem može rešiti svaki nesporazum i incident. 
Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), 52.godišnjeg Rota će publika uskoro moći da vidi u ulozi princa Renijea od Monaka u filmu o Grejs Keli, u kom mu je partnerka holivudska zvezda Nikol Kidman. 

Povezana vest:  Film Kristi Terlington na festivalu u Londonu