HBT2Uskoro „Hobit: Šmaugova pustošenja 3D“

Ostalo je još deset dana do početka 3D avanture poznatih likova – Bilba Baginsa, čarobnjaka Gandalfa i družine od trinaest Patuljaka.
Hobit: Šmaugova pustošenja 3D (The Hobbit: The Desolation Of Smaug 3D) naći će od 12. decembra na svim bioskopskim repertoarima.
A ko su Bilbo Bagins, Gandalf i Torin Hrastoštit, pročitajte u nastavku teksta.

BILBO BAGINS

Kao i svi Hobiti, Bilbo Bagins voli spokojan stil života. Sve što mu je potrebno da bude srećan su pun špajz i dobra knjiga. Kada se čarobnjak Gandalf i 13 Patuljaka neočekivano pojave na njegovim vratima, život Bilba Baginsa se u potpunosti menja, jer oni ga pozivaju da se pridruži opasnoj avanturi. Iako najpre skeptičan, njegov unutrašnji avanturistički duh tera ga da prihvati poziv i pridruži se ekipi koju vodi Torin Hrastoštit. On mora da nadmudri strašnog zmaja I povrati ukradeno kraljevstvo Patuljaka. Na iznenađenje svih, pa i njega samog, njegova hraborst i duhovitost dokazaće da I njemu postoji nešto vise od onoga što se predpostavlja.

Povezana vest:  Teron i Roselini o položaju žena na filmu

GANDALF

Jedan od najmoćnijih čarobnjaka u Srednjoj zemlji, pridružuje se Patuljcima, kako bi povratili njihovo davno izgubljenim Kraljevstvom Erebor i ogromno blagom koje leži u njegovim kamenim dvoranama, a koje čuva strašni zmaj Šmaug. Usput, Gandalf pronalazi dokaze da je drevno zlo možda pronašlo svoj put u svet. U nameri da otkrije istinu, čarobnjak napušta ekipu koja ostaje prepuštena sama sebi i odlazi u najmračnije delove Srednje zemlje gde će se njegove najmračnije sumnje potvrditi.

Povezana vest:  Porno banda nagrađena u Bostonu,krenula u hrvatske bioskope

TORIN HRASTOŠTIT

Kao mlad, vođa Patuljaka Torin Hrastoštit, bio je svedok razaranja i terora koji je izvršio zmaj nad njegvim kraljevstvom Erebor. Kako niko nije došao u pomoć preživelim Patuljcima, nekada ponosna i plemenita rasa bila je primorana u izgnanstvo. Sada kao snažnog, neustrašivog borca i cenjenog vođu Torin je odlučio da povrati svoju domovinu i uništi zvre koja je donela nesreću njegovom narodu.

I drugi deo trilogije, urađene po romanu „Hobit“, Dž.R.R. Tolkina prati putovanje Bilba Baginsa kroz Srednju zemlju. Zajedno sa sa čarobnjakom Gandalfom i 13 Patuljaka, koji su pod vođstvom Torina Hrastoštita, kreću u epski poduhvat, da povrate Erebor, davno izgubljeno kraljevstvo Patuljaka.
Družina je preživela prvo, neočekivano putovanje i sada je krenuli ka Istoku. Na tom putu, u prevrtljivoj šumi Mirkvud, susrešće menjača kože – Beorna i najezdu džinovskih paukova. Nakon što su pobegli iz zamki opasnih Šumskih Vilovnjaka, uputili su se u Jezergrad i na kraju do Samotne Planine, gde se moraju suočiti sa najvećom opasnošću ikada. Moraju se suočiti sa bićem strašnijim od bilo čega drugog, bićem koje neće iskušati samo njihovu hrabrost već i granice njihovog prijateljstva i svrhu samog putovanja. Sa zmajem Šmaugom.

Povezana vest:  Sutra se zatvara 9. Cinema City festival domaćom premijerom filma”Dnevnik mašinovođe”

Režija: Piter Džekson

Uloge: Martin Frimen, Benedikt Kamberbeč, Ilajdža Vud, Ian MekKelan, Ričard Armitaž, Kejt Blančet, Endi Serkis, Kristofer Li, Orlando Blum