ronin 47Premijera filma „47 Ronina“ 25. decembra u „Sinepleksu“

Film „47 Ronina“ reditelja Karla Rinša biće premijerno prikazan 25. decembra u bioskopu „Sinepleks“, najavio je danas distributer „Taramaunt“.
Zasnovana na epskoj priči koja je postala najduža japanska legenda, ova priča o izuzetnoj hrabrosti potiče iz ranog 18. veka, kad je 47 samuraja osvetilo ubijenog vođu.
Kad izdajnički vojni zapovednik ubije njihovog vladara i protera vojsku, 47 samuraja bez vođe zakleće se na osvetu i vraćanje časti.
Oterani iz svojih domova i raštrkani širom zemlje, ta grupa Ronina moraće da potraži pomoć od Kaja, meleza koga su jednom odbili, za borbu kroz divlji svet mitskih zveri.
Kai, koga igra Kijanu Rivs, je autsajder u svetu žestoke brutalnosti i neosporne lepote, vremenu kad su se istorija i fantazija preplitale.
Kad ga odvoje od zabranjene ljubavi, njegov svet će se raspasti. Lutajući predelima od kojih zastaje dah, naseljenim zanosnim vešticama sa strašnim moćima, mitskim zverima i smrtonosnim tajnim društvom demonskih monaha, Kai će morati da se pridruži bratstvu odmetnika u njihovoj zajedničkoj misiji osvete.
U filmu igraju Hirojuki Sanada, Ko Šibasaki, Tadanobu Asano i Rinko Kikući.
Film će od 26. decembra biti na redovnom repertoaru domćih bioskopa.

Povezana vest:  U pripremi dokumentarni film o Hariju Poteru