Jane got a gun Natalie Portman

Šta ćemo od filmova gledati u 2014. godini?

Od ženskog vesterna, do filmova koji se bave recesijom i biografija, 2014. će, bar kada je reč o dramama, biti uzbudljiva godina, piše britanski „Gardijan“. Londonski list sastavio je listu najzanimljivijih filmova koji u bioskope stižu 2014. godine.
Prvi na listi je „Jane Got a Gun“ – ženski vestern sa uzbudljivom predistorijom. Režiserka Lin Remzi napustila je projekat u vrlo neprijateljskim uslovima, nekoliko glavnih glumaca se promenilo a i biće interesantno videti Natali Portman kao akcionu heroinu.
Braća Darden filmom „Two Days, One Night“ bave se problemom recesije. Marion Kotijar igra ženu koja uz pomoć supruga po gradu traži kolege koje će se odreći bonusa kako bi ona zadržala posao.
Glumci Džejms Franko i Džona Hil udružili su snage u „True Story“, adaptaciji memoara Majkla Finkela, čoveka koji se našao na FBI listi najtraženijih ubica.
Pol Tomas Anderson se vraća filmom „Inherent Vice“ uz podršku Hoakina Feniksa koji igra detektiva u Los Anđelesu 1970ih koji istražuje nestanak bivše devojke. U filmu igraju i Džena Malon, Ris Viderspun, Džoš Brolin, Oven Vilson i Benisio del Toro.
„Winter’s Tale“, je mešavina „Bendžamina Batona“, „Jeseni u Njujorku“ i „Blistavog uma“. Film Akive Goldsmana takođe ponovo udružuje Dženifer Konoli i Rasela Kroua uz pomoć Kolina Farela koji igra modernog čoveka sa amnezijom i provalnika iz 19. veka.
Film „Men, Women and Children“ je adaptacija romana Čada Kultgena o efektima pornografije i interneta na veze danas. U filmu igraju Ema Tompson, Adam Sandler, Dženifer Garner i Džejson Reitman.
Među prvima premijeru u 2014. će imati „Rudderleš“, film multitalentovanog Vilijama H. Mejsija o ožalošćenom ocu koji formira bend inspirisan demo snimcima pokojnog sina. 
„Foxcatćer“ je film o ekscentričnom milijarderu Džonu Eleuteru du Ponu koji je osuđen za ubistvo prijatelja, olimpijskog rvača Dejva Šulca. Milijardera igra Stiv Karel, Mark Rufalo nesrecnog sportistu.
Posle proboja u „Proroku“ Tahar Rahim će sada igrati u novom filmu Fatika Akina „The Cut“ o kome se ne zna ništa osim da se bavi „đavolom i zlom čovečanstva“.
„The Judge“ je drama o advokatu (Robert Dauni Džunior) koji se vraća kući majci na sahranu i otkriva da je njegov otac (Robert Duval) – lokalni sudija – glavni osumnjičeni.
Posle neuspele „Dajane“, na redu je biografski film o još jednoj princezi – Grejs od Monaka (Grace of Monaco). Nikol Kidman igra Grejs Keli, Tim Rot princa Renijea trećeg a Robert Lindzi Aristotela Onasisa.

Povezana vest: