marion bartoli

Bartoli i Parker francuski sportisti godine u izboru L’Ekip

Teniserka Marion Bartoli i košarkaš Toni Parker proglašeni su danas za najbolje francuske sportiste u 2013. godini, u tradicionalnom izboru pariskog sportskog dnevnika L’Ekip.
Bartoli (29) je u izboru dobila 886 bodova zahvaljujući fantističnom uspehu na gren slem turniru u Vimbldonu, gde je osvojila prvu i jedinu titulu savladavši u finalu Nemicu Sabine Lisicki.
Drugo i treće mesto zauzele su alpske skijašice, svetske šampionke u spustu i veleslalomu Marion Rolan i Tesa Vorli, kojima je pripalo 522, odnosno 520 bodova.
Parker (31) je zaslužio priznanje posle impresivnih nastupa na prvenstvu Evrope u septembru u Sloveniji, gde je selekciju „trikolora“ predvodio do šampionske titule.
Iza košarkaša San Antonio Sparsa, koji je osvojio 805 bodova, plasirali su se legendarni džudista, olimpijski i šestostruki svetski šampion Tedi Riner sa 555 i atletičar Tedi Tamgo, svetski prvak u troskoku, sa 403 boda. Četvrto mesto zauzeo je jedan od najboljih fudbalera evropskog šampiona Bajerna iz Minhena, Frank Riberi.

Povezana vest:  AUSTRALIAN OPEN 2012, Nišikori pobedio Congu i ponovo ušao u istoriju