ivan stefanovic brankica sebastijanovicIvan Stefanović: Film o ljubavi za celu porodicu
 
Film „Kad ljubav zakasni“, koji će premijerno biti prikazan 3. januara u Sava centru, namenjen je celoj porodici, izjavio je reditelj Ivan Stefanović.
-To je film kakav skoro nismo imali. Mislim da mogu da ga gledaju i mladi i stari, zato što je to lepa ljubavna priča, a i ima i humora, kao i puno lepih, mladih i novih glumaca – rekao je on.
Romantična melodrama snimljena je prema delu „Samac u braku“ Milice Jakovljević, Mir Jam. Glavne uloge igraju Miloš Biković i Brankica Sebastijanović.
Film i serija nastali su na inicijativu Televizije Prva, u saradnji sa producentskom kućom „Košutnjak film“.
-Projekat mi je ponuđen. ‘Košutnjak’ me je angažovao da uradim seriju ‘Samac u braku’, po Mir Jam. Tokom snimanja smo shvatili da možemo da napravimo i film – rekao je Stefanović.
Neizbežno poređenje sa Zdravkom Šotrom, koji je režirao izuzetno gledane serije po romanima Mir Jam, njegov mlađi kolega prihvata sa osmehom.
-Šotra je doživeo toliko uspeha i toliko gledalaca da svi drugi reditelji mogu samo da maštaju o tome. Voleo bih da imam upola gledanost kao on pa bih bio srećan – priznao je Stefanović.
Na pitanje o uslovima rada primetio je da se oseća kriza i da je bilo teže nego kada je pre dve godine radio seriju „Cvat lipe na Balkanu“.
Radnja se događa 30-ih godina prošlog veka u malom mestu u unutrašnjosti. Film i serija snimani su u Sremskim Karlovacima.
Stefanović je u rediteljskoj eksplikaciji istakao da je „delikatan odnos između glavnih junaka, u kojem se smenjuju ljubav i mržnja, omogućio da se ispriča veoma zanimljiva ljubavna priča sa puno zanimljivih i neočekivanih obrta i dosta humora“.
-Izborom Miloša Bikovića, koji je trenutno najveća glumačka zvezda u Srbiji i regionu, dobili smo dragulj uz pomoć koga je ova priča dobila novu dimenziju. Uz njega je i mlada Brankica Sebastijanović koja je će sigurno osvojiti srca publike i postati jedna od najznačajnih glumica nove generacije – ocenio je on.
U filmu glume i poznate glumice Dušanka Stojanović Glid, Vesna Stanojević, Milena Vasić i čitav niz mladih glumaca koju su još uvek na studijama ili su ih upravo završili – Marijana Andrić, Jovana Stojiljković, Nikola Ranđelović, Jelisaveta Karadžić, Sunčica Milosavljević, Uroš Jakovljević i drugi.
Posebnu vrednost flimu daje fotografija Miloša Spasojevića, koja suptilnim, toplim tonovima i bogatom slikom dočarava prizore iz ove epohe u Srbiji. Za to su veoma zaslužni i scenograf Dejan Anđelković i kostimograf Ivanka Krstović.
Originalnu muziku komponovao je Nemanja Mosurović, a montažer je Petar Putniković.
Film „Kad ljubav zakasni“ imaće posle beogradske i novosadsku premijeru, a odmah kreće i na redovni bioskopski repertoar u više gradova po Srbiji.
Povezana vest:  Film 8 minuta vas vodi na putovanje kroz vreme