Michael SchumacherŠumaherovo stanje i dalje kritično, ali stabilno

Zdravstveno stanje bivšeg šampiona Formule jedan, Nemca Mihaela Šumahera, tokom noći i jutros bilo je stabilno, ali je i dalje kritično, izjavila je danas u Grenoblu njegova predstavnica za medije Sabine Kem.
-Konferencija za novinare će biti održana samo u slučaju promene njegovog zdravstvenog – rekla je ona u kratkoj izjavi novinarima u Grenoblu, gde je Šumaher prebačen u bolnicu posle teške nesreće prilikom skijanja.
Sabine Kem odbila je da komentariše kakvo će njegovo stanje biti narednih sati, rekavši samo da to mogu da saopšte lekari a ne ona.
-Situacija je i dalje kritična – rekla je ona i dodala da je cela Šumaherova porodica provela noć pored njega i da ne želi da daje izjave medijima.
Šumaher je dva puta operisan, a lekari su juče saopštili da on još nije izvan životne opasnosti i da i dalje smatraju da mu je stanje „kritično“.
-Ne možemo da kažemo da je izvan opasnosti, ali… dobili smo malo na vremenu – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare lekar Žan-Fransoa Pajen i dodao da su „naredni sati ključni“.
Šumaher se i dalje održava u „hipotermiji“ i „veštačkoj komi“.
Šumaher (44) je u nedelju, 29. decembra, povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. On za manje od 10 minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije u bolnicu u Grenoblu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Raikonen: Pireli gume neće biti problem samo da se sprijateljim s bolidom