avatar_movieKameron: Avatar na leto ponovo u bioskopima

 

Naučnofantastični bioskopski hit „Avatar“ na leto će ponovo biti uvršten u repertoare bioskopa i trajaće šest minuta duže od „Avatara“ koji je do sada prikazivan, najavio je njegov reditelj Džejms Kameron (James Cameron).

-Sve projekcije u Imaks (IMAX) bioskopima smo bili rasprodali ali su sale u jednom trenutku, prema ugovoru, morale da počnu sa prikazivanjem ‘Alise u zemlji čuda’ – rekao je Kameron a prenosi Bi-Bi-Si njuz (BBC News).

Povezana vest:  Kameron snima tri nastavka "Avatara", u bioskopima od 2016.

Kameronov film stigao je u bioskope krajem decembra prošle godine dok je „Alisa u zemlji čuda“, u režiji Tima Bartona (Burton), na repertoaru od početka marta.

Reditelj, čiji je film „Avatar“ ove godine nagrađen Oskarom u tri kategorije, ocenio je da još ima zainteresovanih za bioskopske projekcije „Avatara“.

Prema njegovim rečima, uskoro će početi prodaja „Avatara“ na DVD-u ali će oni koji film budu gledali kod kuće sigurno želeti da ga pogledaju i na velikom platnu.

Povezana vest:  Tom Kruz u trileru po romanu Lija Čajlda

„Avatar“ je oborio rekord u bioskopskoj zaradi pošto je inkasirao više od dve milijarde dolara od prikazivanja u svetu.

Kameron je najavio da će u središtu nastavka „Avatara“ biti okean planete Pandore. Okean će biti „bogat, raznolik, neobičan i maštovit“, rekao je sineasta.