Americka prevaraFilm „Američka prevara“ u srpskim bioskopima 6. februara

Film „Američka prevara“ (American Hustle), koji je nominovan u sedam kategorija za Zlatni Globus i deset za britansku nagradu BAFTA, naša publika moći će da vidi od 6. februara, najavio je danas distributer „Tak vižn“.
Krimi drama slavnog reditelja Dejvida O. Rasela, koji je sa Erikom Vorenom Singerom i autor scenarija, inspirisana je skandalom iz 70-ih godina 20. veka. Tada su se FBI agenti udružili sa čovekom koji se bavi ilegalnim radnjama kako bi uhvatili kongresmene u primanju mita.
Glavne uloge igraju Kristijan Bejl i Ejmi Adams, a u glumačkoj ekipi su i Bredli Kuper, Dženifer Lorens, Robert DeNiro, Džeremi Raner.
Prema sinopsisu, „čovek od poverenja“ Irving Rosenfeld, zajedno sa lukavim partnerom Britancem i ljubavnicom, prisiljen je da radi za bivšeg FBI agenta, koji ih uvodi u svet bogatih brokera i mafijaša, svet strašan i surov, koliko i očaravajući. U zamršenim odnosima Irvinova nepredvidiva žena mogla bi da bude osoba koja će povući konce i sve srušiti.
„Američka prevara“ je film koji je definicija svog žanra, baziran na sirovim emocijama i ulozima na život i smrt, navodi se u najavi.

Povezana vest:  Dodeljene hongkonške filmske nagrade