ice hockeyHOKEJ NA LEDU
Juniorska reprezentacija kreće na Svetsko prvenstvo u Španiji

Juniorska reprezentacija Srbije u hokeju na ledu putuje u četvrtak u Španiju, gde će se od 11-17. januara takmičiti na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupa B.
Posle dvomesečnih priprema u okviru Prvenstva Srbije, u kojem je nastupala kao HK „Beograd“, naša reprezentacija uzrasta do 20 godina kompletirana je krajem decembra igračima koji nastupaju u inostranstvu. Nakon dvonedeljnih završnih priprema na klizalištu „Pingvin“ održanih oko novogodišnjih i božićnih praznika, te tri pripremna meča protiv seniorskih ekipa Partizana, Spartaka i Tise Volana, u kojima je prikazana solidna igra, reprezentacija pod vođstvom selektora Dragana Kese putuje u četvrtak, 9. januara u španski grad Haka, gde će se takmičiti protiv selekcija Australije, Islanda, Kine, Koreje i domaće Španije.
Dres sa nacionalnim obeležjima Srbije na ovom takmičenju nosiće 20 igrača i dva čuvara mreže:
• golmani – Jovan Feher, Aleksandar Fat;
• bekovi – Ivan Anić, Stefan Bošković, Nikola Kerezović, Todor Kuveljić, Uglješa Novaković, Pavle Podunavac, Nikola Stojanović;
• napadači – Andrija Babić, Uroš Bjelogrlić, Ivan Glavonjić, Božidar Ignjatović, Lazar Leštarić, Petar Novaković, Petar Ogrizović, Siniša Pajić, Dominik Plavšić, Relja Radosavljević, Marko Tadić, Đorđije Terzić i Andrej Cvik.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Orlovi otputovali u Rumuniju, ciljaju Prvu diviziju

Osnovni cilj reprezentacije Srbije na ovom turniru je osvajanje jedne od medalja. Naš nacionalni tim brani bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva održanog u Beogradu, a ove godine pokušaće da popravi taj plasman, u čemu će mu glavni konkurenti biti selekcije domaćina i Koreje, sa kojima se „orlovi“ sastaju u prve dve runde takmičenja.
Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu, a samo najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (divizija II, grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u diviziju III.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Kofler pobednik takmičenja u Sočiju

Raspored svih mečeva reprezentacije Srbije:
Subota, 11.1.2014. 20:30h SRBIJA – Španija
Nedelja, 12.1.2014. 16:30h Koreja – SRBIJA
Ponedeljak, 13.1.2014. slobodan dan
Utorak, 14.1.2014. 13:00h SRBIJA – Australija
Sreda, 15.1.2014. 16:30h Island – SRBIJA
Četvrtak, 16.1.2014. slobodan dan
Petak, 17.1.2014. 13:00h SRBIJA – Kina