adam-sandler

Sandler opet u trci za Zlatne maline

Film „Starci 2“, u kojem igra Adam Sendler, ima osam nominacija za Zlatnu malinu, uključujući onu za najgoreg glumca, nakon što je Sandler dve godine uzastopce osvajao ovu pogrdnu „nagradu“, koja se dodeljuje u SAD dan uoči Oskara. Kako danas javlja britanski Bi-Bi-Si, „Starci 2“ su pored ostalog nominovani kao najgore ostvarenje, najgori nastavak, i kao film sa najgorom glumačkom ekipom i najgorim scenarijem, a taj scenario je napisao Sendler. 
Sporedni glumci u „Starcima 2“ Tajlor Lotner, Salma Hajek, kao I režiser Denis Dugan, takođe su nominovani za najgore. Ova komedija je komercijalno prošla solidno, zaradivši 247 miliona dolara na bioskopskim blagajnama u svetu, ali ju je kritika sasekla. 
Sendler se prošle godine „zakitio“ Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu „Tatin sin“. Još veći „uspeh“ Sendler je postigao 2011. godine, kada je zbog svojih dostignuća u filmu „Džek i Džil“ nagrađen sa dve Zlatne maline, i to kao najgori glumac i najgora glumica. 
Naime, Sendler je u „Džeku i Džil“ igrao brata i sestru koji su jednojajčani blizanci, što je – biološki nemoguće. Ceo film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je „pobedio“ u čak 10 kategorija. 
Ove godine, brojne nominacije za Zlatnu malinu imaju i „Usamljeni osvetnik“, u kojem glavnu ulogu igra Džoni Dep, kao i „Zemlja: novi pocetak“ koji je režirao M. Najt Šjamalan. U tom postapokaliptičnom ostvarenju se pojavljuju Vil Smit i njegov sin Džejden. 
Nagrada je uvedena 1980. godine i tradicionalno se dodeljuje uoči dodele Oskara. Ovogodišnja ceremonija zakazana je za 2. mart.  “Pobednici“ izbegavaju da dođu po nagrade, a izuzetak su bile Hale Beri i Sandra Bulok. 

Povezana vest:  Danijel Redklif dobio zvezdu na stazi slavnih