dzek rajanDžek Rajan u bioskopima od četvrtka

Film Keneta Brane „Džek Rajan: Regrut iz senke“ na redovni bioskopski repertoar u Srbiji stiže u četvrtak, 23. januara, najavio je danas distributer Taramount.
Zasnovan na liku CIA analitičara koji je stvorio majstor špijunaže Tom Klensi, „Džek Rajan: Regrut iz senke“ je žestoki akcioni triler koji prati Rajana (Kris Pajn) od njegovog mirnog, dvostrukog života veterana koji je postao direktor na Vol stritu do uzbudljive inicijacije u svet traženog američkog agenta koji je na tragu masovne terorističke zavere u Njujorku.
Kada se nađe u procepu između ćutljivog suseda Harpera (Kevin Kostner), verenice koja ne zna ništa o njegovom radu u CIA Keti (Kira Najtli) i brilijantnog ruskog oligarha (Brana), Džek mora da se suoči sa novom realnošću u kojoj ne sme nikome da veruje a gde sudbine miliona zavise od toga da otkrije istinu.
Džek Rajan nije prvi put na velikom platnu. Pre Pajna, ovaj lik igrali su Alek Boldvin (Lov na Crveni oktobar), Harison Ford (Patriotske igre, Jasna i neposredna opasnost) i Ben Aflek (Svi naši strahovi).
Pošto važi za sinonim nepokolebljivog heroja i humanog čoveka koji se hrabro i odlučno suprotstavlja svim pretnjama, a nije obučen da bude špijun i oslanja se isključivo na svoj intelekt i hrabrost, producenti su odlučili da lik u „novom ruhu“ predstave publici 21. veka.
„Mislim da je Kris Pajn odličan izbor za ovu ulogu“, rekao je producent Mejs Njufeld. „Kris i Kenet Brana dali su Džeku novi život“.

Povezana vest:  Grafiti inspirisani filmom Planeta majmuna: Revolucija