Lego - poster 1

Film „Lego“ od četvrtka u bioskopima

Animirani 3D film „Lego“ distributerske kuće „Blitz Film i Video“ naći će se u bioskopima širom zemlje od četvrtka, 6. februara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u MekDonalds restoranu.
Direktor te distributerske kuće Zoran Savić rekao je da ova avanturistička komedija reditelja Fila Lorda i Kristofera Milera nije zasnovana samo na brendu čiji naziv nosi, već i na dobroj priči. On je dodao da je film realizovan uz pomoć maketa od 15 miliona lego kockica.
Priča govori o zlikovcu gosp’ Diši koji dovodi ceo lego svet u opasnost pošto hoće da ga zauzme i o običnom „čoveku“ Emetu, graditelju iz Lego grada koji će spašavati taj svet.
Glavnog junaka odiseja vodi sa odlučnom Opasnicom kroz Lego svemir u kojem se udružuje s ljudima iz svih Lego svetova – astrona-utom Benijem, super herojem Betmenom, dobrim čarobnjakom Vitruvijusom i drugim.
Savić je objasnio da se priča zasniva na tome kako običan čovek može izboriti sa zlom i najavio je interesantan kraj i napomenuo je da je ovo ostvarenje prilagođeno svim generacijama.
Glasove su Lego junacima pozajmili poznati glumci Kris Prat, Elizabet Banks, Čarli Dej, Vil Arnet, Morgan Frimen i drugi.
Povodom pojavljivanja ovog filma u Beogradu će biti organizovano više događaja namenjenih najlmađim kreativnim ljudima, pa će tako 9. februara u Sinepleksu biti izložene specijalne makete lego gradova koje su pravljene samo za ovu priliku, a u restoranu Mek Donalds 8. februara biće realizovan dan na kojem će deca rešavati zadatke, osmosmerke i slično, a da bi učestvovali treba da donesu jednu svoju kreativnu konstrukciju od Lego kockica.

Povezana vest:  Besplatan put u Veneciju za filmofile