CE6A0600„Grand Budapest Hotel“ otvorio Berlinale

Premijerom novog ostvarenja kultnog reditelja Vesa Andersona „Grand Budapest Hotel“ otvoren je 64. Međunarodni filmski festival „Berlinale“. Domaća publika će imati priliku da vidi premijerno film „Grand Budapest Hotel“ u okviru 42. Festa, koji se održava u Beogradu od 28. februara do 3. marta.
Povodom premijernog prikazivanja ovog nemačko-britanskog ostvarenja, na crvenom tepihu Berlinskog filmskog festivala, pored reditelja Andersona, pojavili su se akteri filma Rejf Fajns, Edvard Norton, Bil Marej, Vilijem Defo, Tilda Svinton i ostali članovi filmske ekipe. Reditelj Ves Anderson je do sada dva puta učestvovao u konkurenciji Berlinalea.
Priča filma „Grand Budapest Hotel“ se dešava u imaginarnom, raskošnom hotelu negde u istočnoj Evropi, gde se prepliću živopisni karakteri i njihove ljubavi i mržnje, a u ulogama se pojavljuje plejada sjajnih glumaca: Rejf Fajns, Edvard Norton, Džud Lou, Adrijen Brodi, Bil Marej, Tilda Svinton.
Publika je sinoć u Berlinu uživala u avanturama Gustava H, legendarnog recepcionara jednog velikog hotela između dva rata. Pažnju gledalaca skrenula je na sebe i mlada francuska glumica Lea Sejdu, koju je publika imala priliku da vidi u kanskom pobedniku filmu – „Plavo je najtoplija boja“.
Festival će trajati do 16. februara, a na njemu će biti prikazano više od 400 filmova, od kojih je 20 u trci za Zlatnog medveda.

Povezana vest:  Džoni Dep neizvestan za pete Pirate sa Kariba