oskar statue 1

Svečani ručak za ovogodišnje nominovane za Oskara

Više od 150 nominovanih za nagradu Oskar Američke akademije za film okupilo se u jednom hotelu na Beverli Hilsu kako bi proslavili svoje nominacije. Nominovani iz sve 24 kategorije ovogodišnjeg Oskara, od frizera do glumaca, reditelja i scenarista, došlo je juče na svečani ručak koji je organizovala Akademija. 
Njihovo okupljanje, međutim, nije prošlo bez nekoliko korisnih saveta kako da se ponašaju ako osvoje nagradu. 
-Molim vas, popnite se brzo na scenu, stvarno brzo. Od trenutka kada uzmete mikrofon, vreme počinje da otkucava i imaćete svega 45 sekundi za govor – rekao je koproducent ceremonije dodele Oskara Kreg Zedan. 
Pre nego što je ručak serviran, nominovani su se „muvali“ oko stolova, ukrašenih belim ružama. 
-Nisam navikla na ovo. Zapravo je teško, jer oko mene nema otprilike 10 dadilja – rekla je Žili Delpi, nominovana u kategoriji za najbolji adaptirani scenario za film „Before Midnight“. 
Glumica i spisateljica Žili Delpi je dodala da još nije odlučila šta će obući za noć same ceremonije. 
-Malo sam nervozna. Nisam glumica koja ide u teretanu i ne jede. Neki ljudi rade to, ali ja ne mogu. Imam dete i podižem ga i pišem. Tako da nemam vremena da provodim dva sata vežbajući – rekla je Delpijeva. 
Na svečanom ručku bili su prisutni i Meril Strip, Brus Dern, Sandra Bulok, Lupita Nijongo, Leonardo DiKaprio, pevač grupe U2 Bono i mnogi drugi. 

Povezana vest:  Majli Sajrus se nije odvajala od dečka Lijama na premijeri filma “Igre gladi”