sjekloca konferencija (1)
Popović: Golden Boj tim je amaterski, Sjekloća ipak ide na tron!
 
Poslednji meč Nikola Sjekloća imao je u avgustu prošle godine kada je u rejting meču pobedio Mišu Nikolića prekidom u drugoj rundi. Ipak, najavljivani transfer iz Crvene zvezde Ginis, čiji je Sjekloća član u američki kamp Golden Boj promoušn zaustavio se prošle godine u februaru kada je Sjekloća boksovao Atlantik Sitiju. I od tada oni nude samo mrvice za Nikolu Sjekloću, kako kaže Luka Popović, menadžer Sjekloće.
-Profi kamp Golden Boj promoušn čiji je vlasnik Oskar Dela Hoja ponudio nam je novi ugovor koji bi potpisao samo  neki prosečni regionalni bokser sa polovičnim rekordom, a ne Nikola Sjekloća koji je na poslednjoj rang listi WBC-a osmi na listi izazivača – prve su reči Luke Popovića, menadžera Nikole Sjekloće.
Popović je rezigniran postupkom čelnika kampa iz SAD i u dahu nastavlja:
-Za protekle dve godine imali smo samo jedan meč u SAD i to protiv Sakio Bike koji je Nikola u izjednačenoj borbi izgubio i to samo zbog neiskustva na američkom ringu. Dodatno je to što nisu ispunili sve dogovorene finansijske obaveze. Prošle nedelje ponuđen nam je novi ugovor i meč sa bokserom iz Meksika Markom Antoniom Peribanom. Tu borbu smo mi odbili jer bi Nikola taj meč boksovao bukvalno besplatno. Nismo očekivali da je takav nivo amaterizma u SAD-u. Takve stvari se dešavaju u nerazvijenim zemljama a na našim prostorima, mislim na eks Ju područje to je nezamislivo. Možda oni misle da smo mi iz Somalije ili neke banana države.
Menadžer Sjekloće ukratko je obrazložio i finansijski aspekt meča sa bokserom iz Meksika činjenicom da su sparing partneri za Sjekloću plaćani više nego Nikola za meč sa Peribanom.
-Smatram da će Dela Hoja uvideti grešku a to sam mu ja, kao menadžer Sjekloće i objasnio.  Pozvao sam šampiona i njegov tim u Srbiju da vide ko smo i šta smo, da nismo tikve bez korena, već da je profi boks na našem prostoru razvijen ali mi nismo SAD gde postoji milion boksera. Kod nas izrastaju pravi šampioni a to se kroz istoriju našeg sporta može videti.
-Za kratko vreme uspeli smo da nađemo novo rešenje. Za dve nedelje u Budvu dolazi italijanski promoter Mario Loreni koji će sa Nikolom potpisati trogodišnji ugovor iako, ponavljam, vrata Golden Boju nismo zatvorili. Nikola će “debitovati” u Italiji 28. marta gde planiram da boksuje rejting meč u šest rundi a ime protivnika saznaćemo uskoro. Posle toga, 26. aprila Sjekloća će boksovati za Sveslovenskog šampiona u WBC u Pragu i početkom avgusta organizujemo spektakularnu reviju u Budvi gde ćemo pokušati da osvojimo WBC silver titulu – rekao je Popović.
Ako se ta titula osvoji Sjekloća je zvanični izazivač prvaku sveta tako da se, onda, očekuje borba za prvaka sveta, naredne godine.
Povezana vest:  WBA TITULA, Mejveder i Mozli se dogovorili oko doping testova