John Williams kompozitor

Koncert filmske muzike nominovane za ovogodišnjeg Oskara

Američki kompozitori Džon Vilijams (John Williams) i Džil Skot (Jill Scott) neki su od umetnika koji su izvodili svoju filmsku muziku na koncertu u Los Anđelesu, održanom kao uvod u dodelu Oskara. Vilijams, koji se proslavio muzikom za serijale „Ratovi zvezda“ i „Indijana Džons“, izveo je kao dirigent sa 80-članim orkestrom muziku iz filma „The Book Thief“, a Džil Skot je dirigovala izvođenjem muzike iz ostvarenja „Happy“ i „Despicable Me 2“. 
Koncert u organizaciji Američke filmske akademije prvi put je priređen u dvorani Rojs Hola, pri filmskoj školi UCLA. Nastupe su imali kompozitori koji su ove godine nominovani za Oskara, i oni su dirigovali velikim orekstrom. 
Takođe su izvedene sve originalne pesme koje se takmiče za Oskara. Učesnik pevačkog takmičenja „Glas“ Mat Cermanski (Matt) otpevao je pesmu „Ordinary Love“ grupe U2 koja se pojavljuje u filmu „Mendela: Dug put do slobode“. 
Glumica Kristin Miloti, koja igra u „Vuku sa Vol Strita“ i „Kako sam upoznao tvoju majku“, otpevala je „The Moon Song“ iz filma „Her“ koju u originalu izvodi Karen O. Kako je saopšteno, i U2 i Karen O nastupiće na dodeli Oskara u nedelju. 

Povezana vest:  Demi Lovato: Od osme godine sam se prežderavala, sa 12 sam prestala jesti i počela se izgladnjivati