Ellen pica

DODELA OSKARA 2014

Ko je sve jeo picu na dodeli Oskara?

Jedan od upečatljivijih trenutaka sinoćnje dodele Oskara bio je dolazak zbunjenog dostavljača pica koji je izgladnelim zvezdama usred ceremonije doneo pet velikih porcija pica iz picerije „Big Mama’s & Papa’s“ (60 parčića svaka) i nekoliko manjih porcija.
Voditeljka ceremonije Elen Deženeris odmah ga je uputila u publiku koju je pozvala da se posluži. Kada je pitala ko želi parče, nekoliko ruku se podiglo. Glumac Čivetel Edžiofor (12 godina ropstva) zatražio je celu kutiju od 60 parčića koje je potom podelio okupljenima.
Oskarovka Džulija Roberts zatražila je i dobila parče sa ekstra sirom kao i Meril Strip. Obe glumice zadovoljno su „smazale“ svoju večeru ne obazirući se na skupocene haljine.
Bred Pit je pokazao da je fino vaspitan pošto je podelio tanjire i salvete kolegama, a sam zatražio picu sa kobasicom. Kevin Spejsi je takođe bio džentlmen i podelio picu sa drugima pre nego što je uzeo jedno parče za sebe.
-Keri Vošington je trudna i mora nešto da jede – poručila je Dedženeris sa pozornice. Zvezda serije „Skandal“ nije tada dobila svoje parče, ali je kasnije na Tviteru umirila fanove fotografijom na kojoj se vidi kako jede parče pice bez glutena.
Dobitnik Oskara za sporedu ulogu Džared LEto uzeo je poslednje parče i ponudio ga svojoj majci, a picom su se poslužili i Harison Ford i Martin Skorseze.
Ispostavilo se da je 15 posto napojnice od 1.000 dolara koliko je iznosio račun bio manji problem pošto zvezde izgleda dolaze sa sićom na dodeu nagrada Akademije.
-Nemam novca – rekla je Dedženeris kada je pica poslužena. „Gde je (producent) Harvi Vajnstajn?“ uzviknula je i podsetila ga da da napojnicu koliku želi ali da ga gleda „samo milijarda ljudi“.
Dedženeris je iskoristila i ogroman šešir Farela Vilijamsa kako bi pokupila napojnice od zvezda i uspela je u tome – 300 dolara od holivudskih milijardera.
Svetski tabloidi odmah su napravli listu onih koji su se poslužili večerom i onih koji nisu: Bred Pit je otkrio svetu da voli picu sa kobasicom dok je njegova partnerka Anđelina Džoli preskočila večeru.
Džulija Roberts voli picu sa mnogo sira, a Meril Strip se poslužila sa dva parčeta – jedno je dala suprugu.
Džared LEto je poslednje parče pice dao svojoj majci, dok je KEvin Spejsi sa okupljenima podelio celu kutiju kao i Čivetel Edžiofor.
Harison Ford je bez problema ustao i uzeo parče, kao i Martin Skorseze, Džejmi Foks sa ćerkom Korin, Čening Tejtum sa suprugom Dženom Tejtun. Leonardo Dikaprio nije bio raspoložen za brzu hranu.

Povezana vest:  Ed Haris kao Džon Makejn