zvoncica i vila gusarka 1Zvončica i vila gusarka premijerno 15. marta u bioskopu Cineplexx Delta City

Iz sveta „Petra Pana“ stiže „Zvončica i vila gusarka“, neverovatna avantura o Zarini, pametnoj i ambicioznoj vili čuvarki vilinskog praha koju je začarao plavi vilinski prah i njegove beskrajne mogućnosti.
„Zarina je veoma znatiželjna, ljubopitljiva i prepuna ideja,“ kaže režiserka Pegi Holms. „Ona je slična Zvončici po tome što ima široka shvatanja.“
Kad je njene sulude ideje dovedu u nevolju, ona će pobeći iz Doline vila i udružiće se s piratima spletkarošima sa Stene Lobanja koji će je izabrati za kapetana broda. Zvončica i njeni prijatelji moraće da se upuste u epsku avanturu da nađu Zarinu i usput će se boriti s bandom gusara koju predvodi mladić koji poslužuje na brodu po imenu Džejms, koji će uskoro biti poznat pod imenom Kapetan Kuka.

O PRODUKCIJI

Ideja da se vrate u vreme pre nego što je Kapetan Kuka dobio ozloglašeni nadimak bila je primamljiva. I zastrašujuća.
Ali Pegi Holms je odlučila da oda počast ovim voljenim likovima. „Obožavam ove likove isto koliko i publika. Insistirali smo na tome da poštujemo elemente koji su ustanovljeni pre nego što smo se mi rodili i da zamislimo kako bi sve to izgledalo 20 godina ranije.“
Ideja o zalaženju u gusarsku teritoriju rodila se kad se razvio lik Zarine. Producentkinja Dženi Megi Kuk kaže: „Znali smo da je ona neshvaćena čuvarka vilinskog praha koja je talentovana i radoznala, ali ne može da nađe svoje mesto u Dolini vila koje je veselo mesto za život. Zato smo znali da će razmišljati o odlasku kako bi našla svoje mesto u svetu.“
„Želeli smo da Zarina proživi veliku avanturu,“ dodaje Holmsova. „I zapitali smo se: ‘Ako živiš na ostrvu Nedođija, gde je smeštena Dolina vila, i pobegneš od kuće, gde ćeš otići?'“
Na sastanku sa Džonom Laseterom došli su do odgovora: Stena Lobanja. „To nas je dovelo do ideje gusara, Kapetana Kuke i vili gusarki,“ kaže Holmsova.

Povezana vest:  Glumci: Opravdano nasilje u filmu "The Hunger Games"

Rediteljka i njen tim su ubacili detalje ovog dobro poznatog lika Kapetana Kuke u njegovu mlađu verziju – poznatu pod imenom Džejms u filmu. „Vidimo obrise toga ko će on postati – ambiciozan je, pravi vođa – sve to ima smisla. Publika neće imati osećaj da gleda neku drugu osobu. Biće im dobro poznat.“
Džejms i njegova posada će prihvatiti Zarinu i postaviće je za kapetana broda. Opčinjena poštovanjem i vrednovanjem njenih umeća, ona će pristati da im uzvrati uslugu najvećim mogućim poklonom: plavim vilinskim prahom. „On proizvodi život u Dolini vila,“ kaže Megi Kuk.
Kad Zarina skuje plan da ukrade prah i podeli ga sa svojim novim saveznicima, Zvončica i njena ekipa će se dati u poteru za Zarinom kako bi vratili nju i prah tamo gde pripadaju.

Povezana vest:  Natali Burn i Franko Nero na premijeri "Mamule" na Festu

LIKOVI

„Vila gusarka“ će zaploviti novim vodama, uz dva nova lika i nezaboravnu bebu krokodila. Situacija se dodatno komplikuje kad Zvončica i njene drugarice vile sasvim slučajno zamene talente.
ZARINA je pametna i ambiciozna čuvarka praha koju je začarao plavi vilinski prah i njegove beskrajne mogućnosti. Kad je njene sulude ideje dovedu u nevolju, ona će pobeći iz Doline vila i udružiće se s grupom pokvarenih gusara.
DŽEJMS je šarmantni gusar koji krije par trikova u rukavu. Sprijateljiće se sa Zarinom kad ona napusti Dolinu vila. On i njegova posada će u njoj prepoznati pravi potencijal i u nadi da će ga iskoristiti, postavljaju je za kapetana broda.
ZVONČICA je draga, otresita i izuzetno lojalna vila koja je uvek prva kad treba da se reši neki problem. Zvončica će se privremeno pretvoriti u vodenu vilu i moraće da nauči da radi s mokrim stvarima da bi spasila Zarinu.
RUŽICA, prava umetnica i baštenska vila koja obožava da širi lepotu svetom, naći će se na novom terenu – postaće životinjska vila koju će sve vreme pratiti preslatka beba krokodila.
MAGLICA ima spontanu ličnost koja je očekivana za jednu vodenu vilu. Ali u „Vili gusarki“, Maglica će morati da se ubrza jer će postati vila koja brzo leti.
HITRA, inače najbrža leteća vila, moraće da se snađe u ulozi Zvončice.
LANA, životinjska vila koja se sprijatelji sa svim stvorenjima koje upozna. U „Vili gusarki“ ona će biti prosvetljena kad postane vila svetla.
ISKRICA, vila svetla koja uvek gleda na vedriju stranu sveta. Voli red i pravila. Naći će se u nebranom grožđu kad se zadesi u ulozi baštenske vile.
KROKODIL ima jednu misiju, da voli i štiti mamu Ružicu, prvu vilu koju će ugledati kad se izlegne iz jajeta.

Povezana vest:  Murakami četiri godine odgađao snimanje Norveške šume