skola ilustracija

U Beogradu škole neće raditi sutra i prekosutra 

Osnovne i srednje škole na teritoriji Beograda neće raditi sutra i prekosutra zbog izuzetno teške situacije na teritoriji grada koja je prouzrokavana obilnim padavinama, saopštila je večeras Služba za informisanje.
Kako se navodi, Štab za vanredne situacije grada Beograda doneo je večeras odluku, na predlog gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda Snežane Đurić, da osnovne i srednje škole na teritiriji grada Beograda ne rade u četvrtak 15. maja i petak, 16. maja.
Ova odluka je doneta zbog izuzetno teške situacije na teritoriji grada Beograda koja je prouzrokavana obilnim padavinama koje će, prema procenama nadležnih, trajati naredna dva dana. Vanredne vremenske prilike izazvale su poplave u većem broju beogradskih opština usled čega je došlo do poremećaja u saobraćaju, skraćene su pojedine autobuske linije, a određen broj škola prokišnjava.
U takvoj situaciji, ova odluka se donosi kako bi se osigurala bezbednost dece na teritoriji grada Beograda.
Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu naknadno će obavestiti škole kako će nadoknaditi časove koji se neće održati naredna dva dana, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Dani žalosti u Srbiji