tap-water

Tošović: Voda u BG je higijenski ispravna i potpuno bezbedna

Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović izjavio je večeras da je voda u beogradskom vodovodu higijenski ispravna i potpuno bezbedna i da se neće dozvoliti da Beograđani piju neispravnu vodu.
-Ako bi se zaista i desilo da nešto ne valja, a sumnjam da će da se desi, istog trenutka bismo zatvorili vodu ili u delu naselja ili u celom Beogradu. Ne bismo dozvolili da Beograđani piju neispravnu vodu – rekao je Tošović za televiziju Pink.
Tošović je istakao da je voda potpuno bezbedna i da su sve ostale priče neisitinite.
-Moram da apelujem na sve da se uzdrže od tih priča, a kupovina vode u radnjama nije neophodna. Beograđani mogu slobodno da piju vodu iz vodovoda jer ne bismo pustili ljude da piju vodu koja nije dobra – rekao je Tošović.
On je dodao da je voda u manjim sisitemima, kao što su Sopot, Mladenovac, PKB vodovodi i vodovodi u Grockoj za piće i higijenski ispravna.
Prema njegovim rečima, vodovodi u Obrenovcu i Lazarevcu ne rade i neće raditi ni kad dođe struja, jer će biti potrebno neko vreme da se završe svi poslovi kako bi bilo sigurno da voda može da služi za piće i druge potrebe.
-I kad dođe struja trebaće nam četiri, pet dana da se to razreši – rekao je Tošović.
Tošović je rekao da problem predstavljaju individualni vodni objekti, tamo gde se ljudi snadbaveju iz malih lokalnih vodovoda ili bunari i da ta voda nije sigurno ista kao ona u vodovodu i da treba da je kontrolišu.
-Preporučljivo je da oni koriste vodu sa nekih drugih izvora jer je verovatno došlo do nekih kontamicija – rekao je Tošović.

Povezana vest:  Prvi deo zimskog raspusta počinje 31. decembra