jovanka brozJovanka Broz u teškom stanju

Supruga doživotnog predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra, gde se lekari bore za njen život, izjavio je danas direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.
Prema njegovim rečima, Jovanka Broz je primljena u Urgentni centar danas oko 13,30 sati u ambulantu za reanimaciju u izuzetno teškom stanju, a „početni rezultati ukazuju na početak sepse“.
Lončar je rekao da je Jovanka Broz primljena u Urgentni centar sa niskom tenzijom, u polusvesnom stanju, sa izuzetno niskom krvnom slikom, problemima sa mokrenjem, dekubitalnim ranama koje su otvorene, kao i sa jednom većom ranom na grudnom košu za koju još ne znaju kog je porekla.
On je rekao da je Broz došla u pratnji dvoje rođaka, kao i da je „dovežena u momentu kada više nije mogla da se protivi da ide u bolnicu“.
Po informacijama koje imamo, ona nije prethodnih dana i nedelja htela da dođe u bolnicu da se leči, nego tek kada je upala u to stanje uspeli su da je dovezu, rekao je Lončar i dodao da je stanje u kome je ona „zapušteno“.
On je rekao da je Broz sada u polusvesnom stanju i reaguje samo na grube nadražaje.
Jovanku Broz danas je u Urgentnom centru posetio premijer Srbije Ivica Dačić.

Povezana vest:  Na kombinovanom testu najviše bodova, gimnazije gube trku