WB50FDve TIPA nagrade za Samsung fotoaparate u 2014. godini
Kompanija Samsung Electronics Ltd. osvojila je dve nagrade Asocijacije tehničkih časopisa za fotografisanje – TIPA 2014. u kategorijama „Najbolji fotoaparat sa kompaktnim sistemom“ i „Najbolji laki kompaktni fotoaparat“.
Fotoaparat Samsung SMART Camera NX30 osvojio je nagradu „Najbolji napredni fotoaparat sa kompaktnim sistemom“, što ga čini najboljim naprednim fotoaparatom sa kompaktnim sistemom na tržištu. Takođe, modelu WB50F dodeljena je nagrada za „Najbolji laki kompaktni fotoaparat“.
NX30 with TIPA award2Kad je reč o modelu NX30, sudijski žiri je istakao napredni APS-C CMOS senzor od 20.3 megapiksela koji omogućava pravljenje fotografija visokog kvaliteta i bogatog kolorita, kao i Samsung NX AF System II koji pruža brz i tačan autofokus zahvaljujući izuzetno velikoj brzini zatvarača blende od 1/8000 sekundi i uzastopnom slikanju od 9 kadrova u sekundi. Sa jedinstvenom opcijom elektronskog tražila sa zakretanjem, NX30 čini da otkrivanje nove perspektive bude lakše nego ikad. Funkcija „Taguj i idi“ (sa naprednim NFC i Wi-Fi povezivanjem) takođe dopušta korisnicima da sa drugima podele svoje slike, u svakom trenutku i na svakom mestu. Sve te funkcije su doprinele odluci TIPA žirija da tom uređaju dodeli nagradu za „Najbolji napredni fotoaparat sa kompaktnim sistemom“.
Uz to, fotoaparat Samsung SMART Camera WB50F osvojio je nagradu za „Najbolji laki kompaktni fotoaparat“. Priznanje je dobio zahvaljujući elegantnom i uglađenom dizajnu sa mekim blicom koji fotografima dopušta da prave slike sa mekim i prirodnim osvetljenjem, baš kao i one oštre, sa jakim osvetljenjem. WB50F poseduje i impresivan 12x optički zum i CCD senzor od 16MP koji korisnicima dopušta da ovekoveče svaki detalj. Funkcija „Taguj i idi“ (sa naprednim NFC i Wi-Fi povezivanjem) uparuje WB50F sa smart telefonima jednostavnim dodirom dva uređaja, zbog čega je razmena fotografija postala lakša nego ikad.
„Ponosni smo što smo osvojili ove prestižne nagrade“, izjavio je Sani Li, predsednik i generalni direktor Samsung Electronics Evropa. „Ove nagrade su priznanje Samsungovoj liderskoj ulozi na polju inovacije i dizajna i odražavaju naše stalne težnje da ponudimo inovativne, modernije proizvode za fotografisanje u čijem se srcu nalaze potrebe korisnika. Veoma nam je drago što pomažemo u tome da fotografisanje nezaboravnih trenutaka bude jednostavnije a razmena i pregledanje fotografije trenutno.“
TIPA nagrade prepoznate su kao najpoželjnije nagrade na svetu u oblasti fotoaparata i kamera. Svake godine, TIPA urednici glasaju za najbolje proizvode iz tih oblasti koji su se pojavili na tržištu tokom prethodnih 12 meseci.
Povezana vest:  Novi LG frižideri štede i do 40 odsto energije