VETERANKE NIS miljojka i ruza desno 2KUGLANJE
Ruža i Miljojka ruše čunjeve i prkose godinama

Kada je kuglanje u pitanju – godine nisu prepreka i njima mogu da se bavi svi od sedam do – 77 godina, a to su potvrdile i dve kuglašice, obe rođene 1942. Miljojka Jovanović iz niškog Čaira i Ruža Matijević iz pančevačkog Železničara. Miljojka je starija 47 dana od Ruže, ali su obe kapiteni svojih ekipa i spadaju među bolje igračice. Kada se igra meč između Čaira i Železničara uvek igraju jedna protiv druge na radost brojnih navijača.
Ove godine, Ruža Matijević je donele poen svom Železničaru u jesenjem delu Prve lige Srbije – Centar na kuglani BSP u Pančevu upravo protiv Miljojke Jovanović, a u prolećnom delu u Nišu, Miljojka je se revanširala Ruži Matijević i donela važan bod Čairu za jedinu prvenstvenu pobedu u sezoni!
One su najstarije kuglašice u svim ligama u Srbiji, a verovanto i najstarije registrovane aktivne sportistkinje u svim sportovima! Koliki je njihov entuzijazam svedoči i podatak da je 14. i 15. marta u dva dana Miljojka odigrala dve utakmice: prvog dana u 18 časova igrala je protiv Jagodine, a sutradan u 11 časova ponovo je izašla na staze i to protiv Ruže u meču sa pančevačkim Železničarem. Mlađe igračice iz Čaira su jedva ispratile ovaj „dupli program“ dok je Miljojka mogla da odigra istog dana još jednu utakmicu.
Prošle godine Ruža Matijević je bila članica veteranske ekipe Železničara koja je na Prvenstvu Srbije osvojila treće mesto. Bila je u četvrta pojedinačno u kategoriji veteranki.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šifrinova pobedila u slalomu u Sestrijereu, Ignjatovićeva do prvih bodova