IT-Kutak-LogoAJ TI KUTAK DOMA OMLADINE BEOGRADA NA SAJMU TEHNIKE

Dom omladine Beograda učestvuje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji se pod sloganom „Korak u budućnost“ održava od 12. do 16. maja u Beogradu.
Dom omladine će biti prisutan na štandu firme „Macola“ i predstaviće delatnost i aktivnosti svog AJ TI kutka, te učestvovati u prezentacijama Mek OS platformi i radionica za mlade.
AJ TI kutak nalazi se u holu ispred sale Amerikana Doma omladine Beograda, i otvoren je u februaru 2014. godine. Osmišljen je kao besplatni edukativni centar, namenjen srednjoškolcima i studentima, uzrasta od 14 do 25+ godina. Opremljen je najsavremenijim Epl Mekintoš kompjuterima koji mogu da rade na vodećim platformama Mek OS, Vindous i Linuks. Funkcioniše kao prostor u kojem se odvijaju isključivo obrazovne aktivnosti i gde mladi mogu da pokrenu svoje startap projekte od kojih će neki, možda prerasti i u preduzeća. Služi za promovisanje nauke, novih medija i digitalnih umetnosti među mladima. Posebna pažnja je posvećena bezbednosti mladih na internetu.
U AJ TI kutku se odvijaju besplatne radionice, kursevi, seminari za srednjoškoce i studente kroz vršnjačku edukaciju i mentorstvo studenata, asistenata i profesora, ali i profesionalaca i stručnjaka koji su već u poslu.
Tokom maja i juna meseca Dom omladine Beograda u AJ TI kutku organizuje više radionica za mlade:
Napravi svoju žurku – Di-Džej radionica
Vizuelno igralište – Vi-Džej radionica
Zabavna elektronika i robotika
Muzička produkcija za početnike
Uvod u kreativno kodiranje
Uvod u digitalnu fotografiju
Socijalne mreže iz drugog ugla
Zanimljiva animacija
Uvod u video montažu

Povezana vest:  Počinje prodaja Samsung GALAXY S6 Edge+ u Srbiji

Dom omladine Beograda poziva sve zainteresovane da se prijave na besplatne radionice u AJ TI kutku, da pošalju svoje predloge, startap projekte ili da se pridruže timu predavača, putem mejla [email protected]
AJ TI kutak Doma omladine Beograda su podržali: Ambasada SAD u Beogradu, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Telekom Srbija, firma Macola.

Povezana vest:  Ispričajte svoje priče uz pomoć vrhunskog Canon EOS M50 fotoaparata bez ogledala, koji može snimati 4k video