canonCanon će podržati televizijske profesionalce postavljanjem novih standarda na sajmu IBC 2014

Canon je objavio detalje o svom nastupu na IBC-u, vodećem svetskom sajmu za medijske i televizijske profesionalce koji se održava u Amsterdamu u Holandiji. Canon na IBC-u učestvuje više od tri decenije, a ovog puta će prikazati svoj potpuni portfolio rešenja i tehnologija za televizijsku primenu, uključujući nedavno predstavljeni CN7x17 KA S – prvi filmski objektiv opremljen servo pogonskom jedinicom.
Rastom zahteva korisnika za sadržajem ultravisoke definicije (Ultra High Definition), pred branšu se postavlja zadatak da ponudi opremu i usluge koje će profesionalno televizijsko snimanje podići na viši nivo. Svestan ovih trendova, Canon će svim posetiocima omogućiti da se sretnu sa vrhunskim rešenjima kompanije kao i da učestvuju na demonstracijama koje će uključivati 4K izlaz iz studijskih konfiguracija kamera i korekciju boja uživo koju omogućuju Canonovi referentni 4K monitori.
„U branši smo ove godine videli neke dramatične pomake, a Canonov nastup na sajmu IBC 2014 odraz je vremena koja se menjaju,“ izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga za profesionalne foto proizvode u kompaniji Canon Europe. „Granica kvalitetnog sadržaja svake godine se sve više podiže. Canon je jedan od predvodnika kreativne industrije i nudi proizvode i rešenja koja su profesionalcima potrebna za stvaranje izuzetnog sadržaja, bez obzira na to da li u HD-u ili u 4K rezoluciji. Podrška našim korisnicima da zabeleže i ispričaju priče, nikad nije bila važnija. Portfolio proizvoda i stručnost demonstriramo ove godine kroz alate koje profesionalci koriste kako bi svakodnevno postavljali nove standarde.“
Posetioci će moći da se uvere u Canonov širok spektar profesionalnih objektiva i tehnologija za kamere, uključujući punu snagu Canonovog optičkog portfolia – a sve to će samo dodatno istaći obavezu koju je preuzeo Canon: da ponudi nenadmašni izbor kreativnih proizvoda i rešenja. Profesionalni televizijski snimatelji moćiće da isprobaju više od 100 objektiva i veliki broj žarišnih daljina i vrsta – od ENG, preko filmskih, do EF objektiva. Na štandu će takođe biti prikazana cela Canonova serija kamera X, pružajući posetiocima mogućnost da isprobaju nedavno predstavljene modele XF205 i XF200, kao i pionirsku seriju proizvoda Cinema EOS.
Pored Canonovih stručnjaka, na štandu će biti prisutni i odabrani nezavisni profesionalci iz branše sa kojima će posetioci moći da razgovaraju o različitim temama i koji će podeliti svoja iskustva sa korišćenjem Canonovih proizvoda i odgovarati na pitanja.

Povezana vest:  Žene u IT-u: Razbijanje rodnih stereotipa u tehnološkoj industriji