Canon PowerShot SX400 IS REDZabeležite baš sve uz nove Canonove fotoaparate PowerShot SX520 HS i PowerShot SX400 IS

Canon je danas predstavio dva nova lagana fotoaparata srednje klase, opremljena superzumom, idealna za beleženje skrivenih detalja bez obzira na udaljenost – modele PowerShot SX520 HS i PowerShot SX400 IS. Ovi fotoaparati odlikuju se zumom od 42x odnosno 30x, a u impresivnim, vrlo kompaktnim kućištima kriju ekspertizu po kojoj je Canon kao lider na području optike poznat– što ih čini savršenim za fotografisanje posebnih prilika, uz kvalitet koji zaslužuju.

Zumirajte svaki detalj

Napravljen da vam pomogne da savladate svaki izazov, objektiv ugrađen u PowerShot SX520 HS, opremljen 42x optičkim zumom, dovoljno je svestran za snimanje svakog motiva – od praznika koji se ne smeju propustiti do slobodnih dana u prirodi. Širokougaoni objektiv od 24 milimetra nudi fleksibilnost potrebnu za snimanje širokih pejzaža, dok  istovremeno impresivnom najvećom žarišnom daljinom od 1008 mm omogućava zumiranje udaljenih detalja.

Poboljšana funkcija  Zoom Framing Assist Auto ugrađena u PowerShot SX520 HS automatski prilagođava zum kako bi predmet fotografije u okviru kadra zadržao istu, unapred zadatu veličinu. Fotoaparat prepoznaje kada postoji opasnost da subjekat ispadne iz kadra i automatski smanjuje zum kako bi to sprečio. Isto tako, lako prilagođava zum ukoliko se osoba koju snimamo približi aparatu, kako bi zadržao zadatu veličinu lica.

Povezana vest:  BASF xarvio™ predstavlja nove funkcije programa pod nazivom Menadžer polja (Field manager) za 2020. godinu

Smešten u kompaktno, lagano kućište, model PowerShot SX400 IS opremljen je moćnim optičkim zumom od 30x – savršenim za trenutke koje ne želite da propustite. Zahvaljujući kompaktnom obliku, aparat možete poneti gde god da krenete, a ergonomski savršen grip, u kombinaciji sa ogromnom žižnonom daljinom 24-720 mm čini snimanje lakšim nego ikad pre. Oba modela omogućavaju vam da trenutno uslikate objekte koji se brzo kreću – brz odziv zatvarača, poboljšani algoritmi i ultrabrzo automatsko fokusiranje omogućavaju da nikad ne propustite pravu priliku za fotografiju.

Stvoreni da impresioniraju

Kako bi vam pomogli da pomerite granice vaših fotografija i omogućili fotografisanje u različitim situacijama, oba modela dolaze sa Canonovom optičkom stabilizacijom slike sa tehnologijom Intelligent IS technology, koja slike čini oštrim i jasnim. Lako se prilagođavajući između osam različitih scena, tehnologija Intelligent IS analizira vaš kadar i automatski podešava stabilizaciju, osiguravajući oštre fotografije i mirne video zapise koji verno prenose vaša sećanja.

Povezana vest:  Canon otkriva nove mogućnosti u svetu slike na događaju EXPO Paris 2015

PowerShot SX520 HS poseduje Canonov hvaljeni HS System, koji spaja procesor DIGIC 4+ s CMOS senzorom visoke osetljivosti sa ugrađenim pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 16 megapiksela, koji daje oštre i detaljne slike, sa stvarnim bojama, čak i u uslovima slabog svetla. PowerShot SX400 IS je takođe, idealan za fotografisanje od izlaska do zalaska sunca, sa 16-megapikselnim CCD senzorom i procesorom DIGIC 4+, zahvaljujući kojima uvek iznova daje zadivljujuće rezultate.

Istražite svoju kreativnost
PowerShot SX520 HS čini otkrivanje vaše kreativnosti još lakšim uz pomoć funkcije Creative Shot. Ukoliko odaberete tu funkciju, svaki put kad pritisnete okidač, fotoaparat može automatski primeniti jedan od 46 posebnih efekata raspoređenih u 4 kategorije. Creative Shot otvara novu perspektivu za vaše slike, tako što jednostavno beleži pet dodatnih datoteka za svaku fotografiju – svaka sa različitim kreativnim efektom. PowerShot SX400 IS, pak, nudi niz kreativnih filtara, uključujući riblje oko i monohromatski filter.

Izvrsna ergonomija

Povezana vest:  Korisnici Outlooka od danas imaju direktan pristup Facebooku

Fleksibilni i lagani, oba modela izrađena su tako da fotografisanje čine jednostavnim i lagodnim. PowerShot SX520 HS i PowerShot SX400 IS se odlikuju i rukohvatom izradjenom u novom stilu, redizajniranom nakon opsežnih istraživanja o funkcionalnosti na seriji EOS, kako bi ponudili udobne ergonomske funkcije u stilu DSLR-a.

PowerShot SX520 HS – najvažnije funkcije:

·         Zabeležite sve sa 42x zumom

·         Jednostavno, zadržite udaljene objekte u kadru

·         Uživajte u mirnom i lagodnom fotografisanju

·         Snimite vrhunske slike uz pomoć HS Systema i Intelligent IS-a

·         Zabavite se kreativno

·         Snimite sjajne Full HD video zapise jednim dodirom

·         Olakšajte rad funkcijom Smart Auto

·         Istražite svet potpuno manuelnog (Full Manual) fotografisanja

·         Zabeležite svaku akciju

PowerShot SX400 IS – najvažnije funkcije:

·         Fleksibilno slikanje bez obzira na daljinu, sa 30x zumom

·         Fantastične slike snimaju se jednostavno, uz pomoć funkcije Smart Auto

·         Vrhunski rezultati: 16 megapiksela i Intelligent IS

·         Zabavite se sa kreativnim filterima

·         Udobno ergonomsko hvatište

·         HD videozapisi na dodir prsta

·         Više fotografija uz samo jedno punjenje baterije