Samsung M7 Multiroom system

Samsung osvojio nagrade Evropske asocijacije za zvuk i sliku

Kompanija Samsung Electronics, globalni lider na polju tehnologije, osvojila je nagrade koje dodeljuje Evropska asocijacija za zvuk i sliku (European Imaging and Sound Association- EISA) u kategorijama – Evropski smartfon-fotoaparat 2014-2015, Evropski fotoaparat sa bežičnim povezivanjem 2014-2015 i Evropski bežični audio sistem 2014-2015. Zbog svojih inovativnih funkcija i impresivnog dizajna, pomenute nagrade su dobili mobilni telefon Samsung Galaxy K zoom, Samsung SMART CAMERA NX30 i Samsung M7, bežični audio sistem.

„Mi u Samsungu težimo da budemo predvodnici inovacija i uporno radimo na novim otkrićima sa željom da unapredimo život korisnika“, istakao je Sani Li, predsednik Samsung Electronics Evropa. „ EISA nagrade koje smo osvojili nam potvrđuju da smo uspeli da stvorimo vrhunske uređaje koji zaista obogaćuju život korisnika“.

Povezana vest:  Porast beskontaktnog plaćanja u svakodnevnoj kupovini

Svake godine, žiri koji čine urednici 50 časopisa posvećenih potrošačkoj elektronici iz 20 evropskih zemalja, nagrađuju uređaje koji imaju kombinaciju inovativne tehnologije, elegantnog dizajna i najpoželjnijih karakteristika na tržištu.

Samsung Galaxy K zoom, koji je poneo nagradu – Evropski smartfon-fotoaparat 2014-2015, žiri je istakao prvenstveno zbog najmodernije tehnologije digitalnog fotoaparata koji poseduje objektiv koji se uvlači, a pruža 10x optički zum. Telo mu je izuzetno elegantno i ergonomskog dizajna uz HD Super Amoled displej od 4.8 inča, optički stabilizator slike i Xenon blic. Žiri je ocenio da BSI CMOS senzor od 20.7 megapiksela prevazilazi rezoluciju kakvu danas ima veliki broj fotoaparata, dok omogućava pravljenje fotografija visokog kvaliteta, posebno pri slabom osvetljenju.

Povezana vest:  Srbija osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Esportu

Nagradu u kategoriji Evropski fotoaparat sa bežičnim povezivanjem osvojila je SMART CAMERA NX30, kompaktna kamera koja pravi kvalitetne fotografije zahvaljujući naprednom APS-C CMOS senzoru od 20.3 megapiksela. NX30 poseduje i elektronski Super AMOLED ekran sa touch panelom koji ima mogućnost okretanja od 3 inča. Zasnivajući se na Samsungovoj vodećoj SMART CAMERA tehnologiji, NFC i Wi-Fi sposobnosti nude bežično povezivanje, zbog čega se lakše koriste funkcije za razmenu sadržaja između fotoaparata i smart telefona sa NFC-om.

Povezana vest:  Kako da telefonom snimite savršenu fotografiju

Audio sistem koji ima mogućnost reprodukcije zvuka u nekoliko prostorija, Samsung M7, dobio je nagradu za Evropski bežični audio sistem za 2014-2015. godinu. Pomoću ovog uređaja, korisnici mogu da pristupe muzici sa svog mobilnog telefona ili personalnog računara, kao i da slušaju muziku sa aplikacija Spotify, Deezer ili Napster i to putem opcija za povezivanje kao što su Wi-Fi, Bluetooth, NFC i Spotify Connect. Sam zvučnik poseduje dva drajvera srednjeg dometa od 56 mm i vufer od 10 cm, dok Bluetooth povezivanje, dodirna kontrola jačine zvuka i sposobnost dekodiranja FLAC datoteka do 192kHz/24‐bit, čine uređaj još privlačnijim.