Gaming Monitor   Fotografija 2LG će predstaviti prvi na svetu zakrivljeni 21:9 UltraWide monitor na IFA sajmu

Kompanija LG Electronics (LG) prikazaće svoj najnoviji IPS 21:9 zakrivljeni UltraWide monitor (model 34UC97), zajedno sa ostalim vrhunskim monitorima na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu. Prvi monitor na svetu dijagonale 34 inča koji je inkorporirao zakrivljeni IPS ekran i odnos stranica 21:9, nudi izuzetan kvalitet slike i veliki broj opcija za povezivanje. Na IFA sajmu će takođe biti predstavljen i digitalni Cinema 4K Monitor (model 31MU97), kao i Gaming Monitor (model 24GM77), koji obiluje raznovrsnim korisnim funkcijama. Oba monitora odlikuju vrhunske performanse, moderan dizajn i izuzetna funkcionalnost.
LG IPS 21:9 UltraWide zakrivljeni monitor predstavlja idealno rešenje za one kojima je potrebna veća površina ekrana kako bi uradili više, a za manje vremena, bez obzira na to da li se radi o profesionalnioj ili kućnoj upotrebi. Dodajući blago zakrivljenu liniju ovom monitoru, LG je kreirao jedinstven proizvod koji nudi živopisniji i realniji doživljaj. Ekran sa Quad HD rezolucijom i 3440 x 1440 piksela, omogućava profesionalnim fotografima i snimateljima neophodan nivo detalja i preciznost koje njihov posao zahteva. Kompatibilan sa PC i Mac kompjuterima, LG 34UC97 monitor podržava jaku grafiku i video snimke. Mogućnost Thunderbolt™ 2 konekcije omogućava brzo prebacivanje podataka, čak četiri puta brže nego USB 3.0, kao i linearno spajanje više uređaja. Ovaj monitor poseduje MAXX AUDIO i sistem stereo zvučnika ukupne izlazne snage 7 W, koji obezbeđuju vrhunski zvuk svih frekvencija.
Osim prvog 21:9 UltraWide zakrivljenog monitora, LG će na ovogodišnjem IFA sajmu premijerno prikazati i svoj Digital Cinema 4K monitor. Ekran ovog monitora poseduje 4096 x 2160 piksela i dijagonalu od 31 inča, što odgovara rezoluciji četiri Full HD monitora. Model 31MU97 omogućava profesionalcima, kao što su filmski montažeri, da gledaju originalni sadržaj u 4K rezoluciji, baš onako kako je snimljen. Digital Cinema 4K monitor poseduje IPS 4K ekran koji pruža izrazito jasnu sliku, uz širok ugao gledanja. Reprodukujući 99% Adobe RGB spektra boja, idealan je izbor za profesionalce koji se bave filmom, kao i za one koji se bave dizajnom i fotografijom. Ovaj monitor poseduje i Dual Color Space funkciju, kao i True Color Pro softver za kalibraciju, jedinstven za kompaniju LG.
Ljubitelji video igrica će posebno uživati u novom LG 24GM77 Gaming monitoru, koji je posebno dizajniran tako da iznese akciju brzog tempa FPS igrica. Sa brzinom osvežavanja slike od 144Hz, ovaj uređaj omogućava da se čak i najintenzivnija akcija emituje bez treperenja, dok LG Dynamic Action Sync (DAS) režim drastično povećava brzinu reakcije, čime omogućava igraču da brže reaguje na ono što se dešava na ekranu. Ostale važne funkcije uključuju Black Stabilizer, koji omogućava konzistentnost crne boje kroz različite scene i Game Mode, koji poseduje tri podešavanja koja se mogu primeniti brzo i jednostavno pritiskom dugmeta na monitoru. Funkcija Motion 240, kreirana ekskluzivno za ovaj Gaming monitor, minimalizuje zamagljenost uz brzinu reakcije manjom od 1ms.
„Iako veliki broj ljudi provodi više vremena ispred monitora nego ispred televizora, čini se da proizvođači i dalje više pažnje posvećuju inovacijama na polju proizvodnje televizora“, rekao je Hyoung-sei Park, direktor IT biznis odeljenja u kompaniji LG Electronics. „U našoj kompaniji, inovacija na polju tehnologije ekrana nije implementirana samo u razvoj televizora, već i naprednih PC monitora. Zato smo posebno ponosni što ćemo na IFA sajmu predstaviti prvi na svetu 21:9 UltraWide monitor sa zakrivljenim IPS ekranom i uglom gledanja od 178 stepeni, koji pruža živopisno i realno vizuelno iskustvo.“
Naredna generacija naprednih LG PC monitora biće prikazana na IFA 2014 sajmu, u 11.2 hali Messe Berlin, koji se održava od 5. do 10. septembra.

Povezana vest:  Samsung na Euroforumu u Monaku predstavio Chef kolekciju, liniju premium kućnih uređaja