gear-s-nikeSamsung i Nike predstavili Nike+ Running aplikaciju za Gear S
 
Samsung Electronics, u partnerstvu sa kompanijom Nike Inc, predstavio je Nike+Running aplikaciju za nedavno predstavljeni pametni sat Samsung Gear S. Inovativna aplikacija koristi ugrađene mogućnosti Bluetooth i 3G povezivanja Samsung Gear S uređaja, donoseći prvi put iskustvo upotrebe Najkovog servisa za trčanje, najboljeg u svojoj klasi, korisnicima Gear uređaja.
„Srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Nike+ Running aplikaciji u portfolio Samsungovog Gear uređaja“, izjavio je Čan Vu Park, potpredsednik Tima za strategiju proizvoda u Mobilnoj diviziji Samsung Electronics kompanije. „Samsung Gear S sa svojim ergonomskim dizajnom, opremljen višestrukim senzorima, GPS i IP67, savršen je partner za praćenje zdravlja i kondicije. Sa Nike+ Running aplikacijom, biće još privlačniji i zabavniji korisnicima, što će im omogućiti da uživaju tokom trčanja, prateći svoje treninge, postižući svoje ciljeve i deleći ih sa prijateljima, sa svoje ruke.“
Sa Nike+ Running aplikacijom fabrički postavljenom na Samsung Gear S, korisnici mogu da ostave svoje telefone kod kuće i da i dalje prate svoje treninge na mapi, da prate napredak i ostanu motivisani i to sve u pokretu. U toku samog treninga, trkači mogu lako da prate statistiku svog treninga, uključujući razdaljinu, brzinu, broj otkucaja srca u minuti, zarađeni Nike Fuel, kao i vreme, tako što će jednostavno podići ruku i pročitati informacije sa pametnog sata. Aplikacija je takođe opremljena ugrađenom aplikacijom za reprodukciju muzike, što omogućava trkačima da odaberu muziku u svom spisku pesama jednostavnim dodirom. Istovremeno, GPS koji je fabrički ugrađen u Samsung Gear S omogućava trkačima da provere svoju rutu i brzinu. Uz to, Nike+ Running aplikacija donosi inspiraciju trkačima, tako što, koristeći 3G vezu Samsung Gear uređaja, prenosi podršku i navijanje prijatelja sa Fejsbuka u realnom vremenu.
„Nike+ Running je izmenila doživljaj sportova kod ljudi. Ona motiviše trkače da trče dalje, brže i češće, prateći njihove aktivnosti, slaveći njihov napredak, omogućavajući personalizovane savete trenera, izazivajući njihove prijatelje i deleći njihove treninge sa celokupnom njihovom društvenom mrežom“, izjavio je Adam Rot, potpredsednik Nike Global Running brend marketinga. „Integracija sa Samsung Gear S omogućava većem broju trkača da se uključi u Nike+ zajednicu i uživa u prednostima ovog odličnog servisa“.
Od kada se 2006. godine pojavila, aplikacija Nike+ Running je omogućila trkačima da prate, mere, dele i porede svoje treninge sa globalnom zajednicom sportista. Nike+ Running aplikacija koristi GPS tehnologiju da prati treninge na mapama, obezbedi statističke podatke o trenutnoj brzini i pređenom putu, kao i da prati napredak korisnika. Njena funkcija Nike+ trener nudi sveobuhvatne programe za trening, što pomaže trkačima da se pripreme za trke. Nike+ Running zajedinca je do sada zabeležila više od milijardu pretrčanih milja širom sveta.
Povezana vest:  Lenovo započinje 2012. sa novim IdeaPad laptop i IdeaCentre desktop računarima