Gear VR 03Samsung istražuje svet mobilne virtuelne stvarnosti uz Gear VR
 
Kompanija Samsung Electronics danas je predstavila sledeću generaciju nosive tehnologije, Samsung Gear VR Innovator Edition, uređaj koji omogućava korisnicima da urone u filmsko okruženje virtuelne stvarnosti. Osnažen tehnologijom Oculus, uređaj Samsung Gear VR nudi sasvim nov način doživljavanja i korišćenja mobilnih sadržaja. On učvršćuje Samsungovu ulogu lidera na polju kategorije nosivih uređaja korišćenjem inovativne tehnologije i upečatljivog dizajna, čime se proširuje definicija mobilnog života, moglo se čuti prilikom predstavljanja tog uređaja.
Kao rezultat dubokog i integrisanog partnerstva sa kompanijom Oculus, članicom Facebook grupacije i liderom u tehnologiji za virtuelnu stvarnost, Samsung Gear VR stvara impresivno mobilno virtuelno iskustvo kakvo korisnici do sada nisu videli.
„Samsung Gear VR umnogome prevazilazi očekivanja u vezi sa tim na koji način se mogu koristiti sadržaji mobilne tehnologije, i to je moćna prezentacija napredne inovacije u seriji Gear“, naglasio je Dž. K. Šin, predsednik i generalni direktor divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Drago nam je što smo partneri sa kompanijom Oculus i što smo ovo izuzetno iskustvo korišćenja mobilnih sadržaja pružili našim korisnicima.“
„Oduševljeni smo što možemo da predstavimo Gear VR Innovator Edition, najmodernije mobilno VR iskustvo koje pokreće Oculus“, istakao je Džon Karmak, vodeći tehnolog kompanije Oculus. „Tehničko partnerstvo sa kompanijom Samsung omogućilo nam je da stvorimo kacigu za virtuelnu stvarnost sa vrhunskom rezolucijom i performansama na potpuno mobilnoj platformi.“
Samsung Gear VR nudi doživljaj gledanja bez premca, korišćenjem Quad HD Super AMOLED displeja dijagonale 5,7 inča uređaja Galaxy Note 4, pri čemu pruža izuzetne vizuale na vodećoj mobilnoj rezoluciji. Sa Gear VR Innovator Edition, korisnici mogu da sede na najboljem mestu u bioskopu, praktično na sceni, uz ful 360 3D video, kao što mogu da uživaju u igricama kao nikada ranije – unutar neverovatnih svetova gde mašta postaje stvarnost. Samsungova vodeća tehnologija Super AMOLED displeja i najmodernije tehnologije Oculusa spajaju se i stvaraju neverovatno iskustvo koje pruža veliko zadovoljstvo na mobilnom uređaju.
Napravljena sa mekom i elastičnom postavom, od lakih materijala, kaciga Samsung Gear VR udobna je za nošenje. Potpuno je bežična tako da korisnici mogu da učestvuju u virtuelnim svetovima a da ne moraju da budu vezani za kompjuter. Sa odličnim izborom sadržaja prilagođenih virtuelnoj stvarnosti, korisnici će moći da uživaju u velikom broju filmova, igara, video zapisa sa vidokrugom od 360 stepeni kao i edukativnim sadržajima.
Samsung Gear VR biće raspoloživ ove godine u mraz beloj boji, kroz Samsungove online kanale i odabrane provajdere. Svi detalji i slike proizvoda mogu se naći na www.samsungmobilepress.com i www.oculus.com/blog/.
Povezana vest:  Novi HP-ov netbook HP MINI 210