Galaxy 2Samsung predstavlja prvi B2B tablet na sajmu IFA 2014
 
Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy Tab Active, Samsungov prvi tablet napravljen specijalno za sferu biznisa i inspirisan profesionalcima. Galaxy Tab Active dolazi sa hrapavim, prenosivim dizajnom koji će profesionalci želeti da koriste kako bi odgovorili zahtevnim poslovnim okruženjima današnjice.
„Samsung shvata da današnje firme treba da ispune velike zahteve kako bi se razvijale“, istakao je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Kao pouzdan globalni lider u mobilnoj tehnologiji, Samsung je spreman i sposoban da ponudi rešenja koja su napravljena posebno za poslovnu upotrebu, sa inovativnim ponudama i tehničkim sposobnostima koje nemaju premca na tržištu.“
Galaxy Tab Active predstavlja Samsungovu posvećenost ispunjavanju potreba korisnika. Kako bi saznao šta je to što lideri u biznisu žele od mobilnog uređaja, Samsung je učestvovao u seriji savetodavnih grupnih radionica sa kompanijama Fortune 500. Učestvovale su vodeće kompanije na vertikalnim tržištima, kao što su maloprodaja, logistika i prevoz, pružajući vredne povratne informacije koje su direktno uključene u razvoj modela Galaxy Tab Active. Kombinacija rezultata ovog istraživanja sa Samsungovim uvidima u tržište dovela je do stvaranja modela Galaxy Tab Active kao prvog tablet računara inspirisanog profesionalcima i dizajniranog posebno za poslovnu produktivnost.
Galaxy Tab Active nudi kompletne poslovne funkcije koje se zasnivaju na performansama, izdržljivosti i zaštiti, što dopušta profesionalcima da rade bez ograničenja u kancelariji i van nje. Galaxy Tab Active pruža potpunu konektivnost i ispunjava potrebe današnjih poslovnih ljudi da su „stalno on“ i mobilni. Spreman je za rad u najtežem poslovnom okruženju, a tanak, lagan, premijum i izdržljiv dizajn zajedno sa zamenljivom baterijom dopušta korisnicima da efikasno rade kad god i gde god je to potrebno.
Galaxy Tab Active uključuje dodatne bezbednosne funkcije, za korisnike kojima su potrebne performanse i izdržljivost. Tako nudi anti-šok kućište, pa može da izdrži pad sa 1,2 metra visine, koje uključuje zaštitnu masku, dok je uređaj otporan na vlagu i prašinu, sukladno IP67 sertifikatu. Ugrađena kamera sa autofokusom od 3,1-megapiksela lako može da skenira barkodove, a NFC tehnologija uređaja Galaxy Tab Active štedi vreme za komunikaciju i upravljanje procesima rada. Dodatno, Galaxy Tab Active na vrhu zaštitnog kućišta ima smešten C-Pen, olovku koja olakšava korišćenje profesionalcima koji moraju da nose bezbedosne rukavice. One koji su konstantno na terenu obradovaće autonomija baterije od osam do 10 sati intenzivnog korišćenja. Samu je bateriju moguće brzo i lako zameniti svežom, da se rad ne bi prekidao. Za kraj, tu je i POGO pin punjenje koje sprečava oštećenja mikro-USB konektora i dopušta punjenje više uređaja po povratku u kancelariju.
Galaxy Tab Active je podržan funkcijom Samsung KNOX za odličnu i sveobuhvatnu mobilnu sigurnost. Dodatna bezbednost je poželjna u poslovnoj sferi kako bi aplikacije i podaci bili sigurno smešteni u bezbedan prostor profesionalaca bez potrebe za posebnom platformom ili dodatnim troškovima.
Samsung pruža i servis za mobilnu brigu sa modelom Galaxy Tab Active koja daje produženu garanciju do tri godine i pokriva oštećenja u nezgodama. Daljinski Smart Tutor Service daje svakom korisniku uređaja Galaxy Tab Active bezbedan, lak i brz način pristupa tehničkoj podršci na svakom mestu i u svako vreme.
Samsung Galaxy Tab Active imaće različite opcije za povezivanje: Wi-Fi, ili Wi-Fi i LTE od 16GB + MicroSD (do 64GB). Uređaj je raspoloživ u titanijumskoj zelenoj boji i ima zaštitno kućište i C-Pen.
Povezana vest:  Kvalitet i inovacije: Ključni činioci koji HONOR vode u budućnost