Nj.K.V. krunisani Princ Hokon od Norveske i direktor Telenora Uve Fredhajm 1Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške posetio Telenor i simbolično pustio u rad najnoviji servis Telenor banke

Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške posetio je danas kompaniju Telenor, najvećeg pojedinačnog stranog investitora u Srbiji. Tom prilikom predstavljena je najnovija usluga na domaćem bankarskom tržištu – otvaranje tekućeg računa bez odlaska u banku. Domaćin događaja bio je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji, a o budućnosti inovacija i odnosima Srbije i Norveške govorili su Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Dilek Ajhan, državna sekretarka Ministarstva industrije, trgovine i ribarstva Kraljevine Norveške i Martin Navratil, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke.
„Počastvovani smo posetom Njegovog kraljevskog visočanstva krunisanog Princa Hokona od Norveške Telenoru. Tokom osam godina poslovanja uložili smo više od 340 miliona evra u brojne projekte u Srbiji, a nojnoviji je otvaranje Telenor banke u koju se ulaže 40 miliona evra. Nastavićemo da investiramo na tržištu Srbije jer smo inovativna kompanija vođena željama i potrebama svojih korisnika. Nastojimo da budemo pouzdan partner državi Srbiji i odgovoran norveški investitor uvek spreman da pruži podsticaj razvoju lokalne ekonomije“, rekao je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.
Ovom prilikom Njegovo kraljevsko visočanstvo krunisani Princ Hokon od Norveške simbolično je označio i početak rada najnovijeg servisa kojim Telenor banka postaje jedina banka u Srbiji u kojoj korisnik može fizički da otvori račun bez odlaska u poslovnicu.
„U prethodnoj godini u Srbiji je ukupan prihod na tržištu telekomunikacija iznosio 4,85 odsto bruto domaćeg proizvoda, a konstantno se nastavljaju ulaganja u ovu oblast. Tome značajno doprinose i investicije Telenora koje predstavljaju potvrdu da su kredibilan partner na tržištu Srbije. Norveška je jedan o najznačajnijih investitora u zemlji i trudićemo se da i u budućnosti ostvarimo još intenzivniju saradnju“, rekla je Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.
Mobilna aplikacija na IOS platformi
Nakon dolaska iPhone-a u Telenorovu ponudu, Telenor banka predstavlja i mobilnu bankarsku aplikaciju za IOS platformu. Sa predstavljanjem ove dve usluge, Telenor banka nastavlja sa uvođenjem inovacija u svoj koncept mobilnog onlajn bankarstva spajajući telekomunikacijske i finansijske servise. Svi zainteresovani građani mogu da odaberu prilikom registracije u internet ili mobilnoj aplikaciji banke opciju da neophodnu ugovornu dokumentaciju dobiju na kućnu adresu.

Povezana vest:  “PRO EVOLUTION SOCCER 2011” turnir u Delta Cityju