pink floyd

Sutra izlazi novi album Pink Flojda

Legendarna britanska rok grupa Pink Flojd (Pink Floyd) sutra izdaje novi album, „The Endless River“, prvi studijski album posle 20 godina. Novi album „The Endless River“ odaje poštu klavijaturisti Riku Rajtu (Rick Wright), koji je umro 2008. godine. 
Album se sastoji od muzike koju su napisali Rajt, gitarista Dejvid Gilmor (David Gilmour) i bubnjar Nik Mejson (Nick Mason) tokom rada 1993. godine koji je doveo do poslednjeg studijskog albuma „The Division Bell“ iz 1994. godine. 
Gilmur je nedavno rekao za Bi-Bi-Si da će to biti poslednji album benda, dodajući da će verovatno nastaviti solo karijeru, pošto je ranije snimio neke pesme s Rajtom. Na novom albumu prateći vokal u jednoj pesmi je britanski naučnik, astrofizičar Stiven Hoking, koji se zbog bolesti izražava putem kompjutera. 
Pink Flojd je jedna od najuspešnijih rok grupa u istoriji. Njihov album „Dark Side“ iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka. Bend, osnovan 1964. godine, uvršten je u sam vrh svetske muzike zahvaljujući inovativnim stilom, virtuoznošću, filozofskim temama i vizuelnim performansom na koncertima. 

Povezana vest:  Grupa Kinks ponovo objavljuje sedam albuma