SamsungCES 2015 UHD Alijansa 01Najavljena UHD Alijansa na CES 2015

Kako bi korisnicima pružili informacije o premium UHD sadržaju i uređajima i ponudili najbolje iz oblasti kućne zabave, vodeći holivudski studiji, brendovi potrošačke elektronike, distibuteri sadržaja, kompanije za postprodukciju i tehnologiju najavile su lansiranje UHD Alijanse na CES-u 2015.

Alijansu su formirale kompanije DIRECTV, Dolby, LG Electronics Inc, Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Sharp, Sony Visual Product Inc, Technicolor, Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox i Warner Bros. Entertainment. Kompanije u okviru ove Alijanse ujedinile su se kako bi uspostavile nove standarde za sledeću generaciju video zabave i podržale inovacije u oblasti video tehnologija, uključujući 4K i veću rezoluciju, HDR, širu paletu boja i 3D audio.

Povezana vest:  Huawei unapredio svoje mesto na BrandZ top listi najvećih svetskih brendova za 2019. godinu

„Nastojimo da svakodnevno radimo na razvoju UHD sadržaja i uređaja visokog kvaliteta“, naglasio je Hjunsuk Kim, predsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Alijansa će podstaći razvoj UHD sadržaja visokog kvaliteta, pri čemu će istaći i TV uređaje koji pružaju vrhunsko UHD iskustvo gledanja.“

Kompanije će biti fokusirane na pružanje besprekornog i integrisanog UHD ekosistema visokog kvaliteta korisnicima. Između ostalog, premium UHD sadržaj i uređaji biće jasno obeleženi tako da potrošači mogu lako da ih prepoznaju u radnji.

„Inovativni napredak i poboljšanje kvaliteta u domenu TV uređaja se brzo razvija, i to se vidi na CES-u“, primetio je Majk Dan, predsednik kompanije Twentieth Century Fox Home Entertainment. „UHD Alijansa će biti korisna za potrošače jer će identifikovati proizvode i sadržaje koji pružaju pravo UHD iskustvo.“

Povezana vest:  Samsung predstavio novi Gear VR uređaj s upravljačem

„Saradnja sa različitim kompanijama i nove tehnologije nam dopuštaju da koristimo mnogo širi spektar kako bismo ispričali svoje priče, dok gledaocima pružaju verne boje, superioran kontrast i vrhunski kvalitet slike“, naglasio je Ron Sanders, predsednik kompanije Warner Bros. Home Entertainment.

UHD Alijansa ima za cilj da obezbedi da sve karike u lancu – od produkcije, distribucije i korišćenja sadržaja do performansi uređaja – ispune identifikovane standarde premium kvaliteta, dok istovremeno primenjuju standarde kvaliteta koji su otvoreni i dopuštaju fleksibilnost na tržištu, gradeći kod korisnika poverenje da mogu da gledaju sadržaje koje žele na svojim uređajima.

Povezana vest:  Kako da produžite svežinu namirnica u frižideru?

O UHD Alijansi

UHD Alijansa je globalna koalicija vodećih filmskih studija, TV brendova, distibutera sadržaja, kompanija za postprodukciju i tehnologiju koja ima za cilj da stvori objedinjen kriterijum za premium UHD platforme, od uređaja, do sadržaja, uključujući i sledeću generaciju funkcija kao što su 4K rezolucija, HDR, šira paletu boja, visoka brzina slike i imersivni audio. Grupu čine DIRECTV, Dolby Laboratories, LG Electronics Inc, Netflix, Panasonic, Samsung Electronics Ltd, Sharp, Sony Visual Product Inc, Technicolor, Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox i Warner Bros. Entertainment.